I andreetasjen av sin egen platesjappe bor tidligere festivalsjef av Buktafestivalen, Robert Dyrnes, sammen med sin kone, tre marsvin og omtrent 15.000 LP- og CD-plater.

– Jeg har ikke aning hvor mange plater vi har. Jeg har ikke engang oversikt over hvor mange utgivelser jeg har skrevet om i boka, sier Dyrnes, som onsdag lanserer leksikonet «Tromsø Brenn!», en oversikt over alle utgivelser gjort av tromsøartister fra 1963 til i dag.

Stresser ikke med mangler

Selv tror han at han har opp mot 70 prosent av alle utgivelsene. Alt fra tyske singler av Kristin Sparboe til chilenske utgaver av Pussycats-plater finner man i Dyrnes' enorme samling.

– Men det er fortsatt skiver jeg savner. Blant annet en brasiliansk og en japansk utgave av Pussycats, men dette er ikke noe jeg stresser med. Jeg spør ikke kompiser som skal til Brasil om de kan se etter dem. Jeg vet at jeg kommer til å finne noen med tiden og jeg har jo ikke akkurat lyst til å bli ferdig. Hva skal jeg gjøre da, spør samleren, som man ofte ser etterlyser omslag eller plater i kjøp- og salg-grupper på Facebook.

Nytt prosjekt

Dyrnes har selv tatt på seg et slags ansvar for å dokumentere norsk musikk. I løpet av de siste årene har nemlig en bok om elektronikaen i Tromsø og et register av pønk- og hardcore-utgivelser i Norge kommet i bokform. Selv om «Tromsø Brenn!» ennå ikke er i butikken, har Dyrnes allerede startet innsamlingen av materiale til neste prosjekt.

– Jeg forsøker å få til en tidslinje fra tromsøpønkens historie. Helt sikkert hva det blir vet jeg ikke, men det går mot en bok der også. I likhet med mine andre prosjekter håper jeg at folk tar kontakt om de har bilder eller opptak fra konsertene i Tromsø. Spesielt er jeg interessert i konsertplakater fra den gang, sier Dyrnes, som forteller at han fokuserer på 70-tallet i Tromsø.

LES EGON HOLSTADS HYLLEST TIL ROBERT DYRNES: Takk for at du gidder, Robert!