Selv om regnet høljet ned, strømmet folk til på Stortorget – hvor Aurora og Ary åpnet Rakettnatt. Utsolgt hadde det vært i lang, lang tid. Les vår anmeldelse av Aurora her.

– Det har gått veldig fort, og jeg føler at vi har truffet en nerve i byen og laget et arrangement som folk vil være med på, sier Mogård-Larsen, som mener de har kommet mye lengre enn målene som var satt allerede for to år siden.

– Hva har skjedd?

Allerede i år er området utvidet, flere artister er booket og billettene ble revet raskere bort enn noen gang tidligere.

– Hva har skjedd, Tromsø? Jeg aner ikke hva som har skjedd her. Vi planla at vi skulle være her vi er nå om fire år, men 3–400 stykker møtte opp for å få ekstrabilletter i striregnet, forteller Mogård-Larsen.

SE BILDESERIE: Tromsøfolk på Rakettnatt (krever innlogging)

Vil utvide

– Neste steg for vår del er å fortsette den positive dialogen vi har med Tromsø kommune, hvor vi ser på området og mulighetene til å flytte scenen enda lengre mot sjøen. Da vil vi få utvidet kapasiteten til et par tusen flere mennesker, sier Mogård-Larsen.

Torsdag skisserte han opp planer for festivalens fremtid. Her ser han for seg å bruke området rundt Kystens hus og utvide festivalområdet helt bort til Skansen.

SE BILDESERIE: Disse spiller på Rakettnatt (krever innlogging)

– Vi vil ha flere mindre scener i små smug. Potensialet i byen er så vanvittig stort, og det er gøy å være med på å forvandle og utvikle byen en uke i august.

Tro på Tungtvann

Folk visste å kle seg etter forholdene og møte opp tidlig til Aurora, som gikk på scenen 16.30 fredag, og hun leverte varene.

Bookingsjefen spår også at Tungtvann kommer til å levere under lørdagens konsert.

– Jeg er veldig glad for at Tungtvann kunne stille opp for oss. De skulle egentlig spille på den første festivalen, som ble avlyst. Men de er jo kjent for å være litt treige, så det tok faktisk tre år å få røsket dem ut av senga, sier Mogård-Larsen.