Nye toner skal lokke Tromsø-folk til fjells

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) har gjort det til vane å åpne høstsesongen på konsertarenaer litt utenom det vanlige. Det skjer også denne helga.

FJELLHEISEN: Bernt Simen Lund og Brynjar Lien Schulerud er to av musikerne som i helga møter publikum på Fjellheisen og i Ersfjordbotn. Foto: Helge Matland 

kultur

Sesongens første konsert blir holdt hos Bryggejentene i Ersfjordbotn på fredag. Lørdag har musikerne i kammerorkesteret forflytta seg til Fjellheisen med gjentakelse av konsertprogrammet på kafeen der.

– Disse konsertene er mer intime enn dem vi vanligvis har. Det gir oss en fin anledning til å knytte tettere bånd med vårt publikum, sier Aggie E. Peterson, kommunikasjonsansvarlig i NOSO.

Hyggelig tradisjon

– Disse arrangementene passer for hele familien, og det er ingen grunn til å sitte hjemme verken fredag 2. september når vi spiller hos Bryggejentene i Ersfjorden eller lørdag 3. september når vi opptrer med utsikt over hele byen på Fjellheisen, fortsetter Aggie Peterson.

LES OGSÅ: Fra renholdsarbeider til NOSO. Nå tar hun over kommunens kulturledelse

– Det er mange av oss musikerne i orkesteret som er turentusiaster, som er flinke til å komme oss ut av sentrum ellers også. Og vi setter alle pris på disse konsertene som vi gjennomfører på litt mer uvanlige konsertsteder enn hvor vi spiller til vanlig. Det er blitt en hyggelig tradisjon å åpne sesongen på denne måten, sier Brynjar Lien Schulerud, fiolinist i orkesteret.

Når flere

– Selv om vi på disse konsertene ser mange kjente ansikter blant publikum, tror jeg nok at vi også når ut til et litt anna publikum med å dra ut på tur, fortsetter cellisten Bernt Simen Lund.

– En bra definisjon på et kammerorkester er at det er et orkester som spiller stor musikk i et lite format. Til disse turkonsertene legger vi opp til allsidige program med ensembler i forskjellige størrelser – alt fra solo kontrabass via duo, trio og kvartetter til fullskala strykeorkester, forteller Brynjar Lien Schulerud.

Mye kjent

– Vi kommer til å framføre musikk av både norske og utenlandske komponister, som blant andre Edvard Grieg, Johan Halvorsen, Ernö Dohnányi, Giacomo Puccini, Johan Svendsen, Johannes Brahms, Pjotr Tsjaikovskij og til og med Ola Bremnes. Uten at vi skal komme nærmere inn på hvilke verk vi har satt på programmet, så tror vi nok det blir en god del musikk vårt publikum vil kjenne igjen, sier NOSO-cellisten.

LES OGSÅ: Oh! med NOSO på Varangerfestivalen

– Vi skaper også litt rammer rundt konsertene. Begge steder er enkel servering inkludert i billetten. Det samme gjelder heisbillett i forbindelse med konserten på Fjellheisen. Der blir det også ei enkel quiz-løype for dem som velger å ta den nye trappestien opp, forteller Brynjar Lien Schulerud.