"Nygammel" Prestegaard

Når Karlsøy Prestegaard går på scenen på Bastard fredag er det med mer eller mindre original besetning.

ØVING: Karlsøy Prestegaard - med Stein Ellysef Olsen i spissen, øver i forkant av fredagens konsert. I bakgrunnen fløytist Sjur Olsen og gitarist Frode Johansen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

kultur

iTromsøs reportasjeteam banker hardt på døra til øvingsrom 221. Gjennom veggene og døra strømmer tonene til «Barn av lyset», men ingen legger merke til at det står en journalist og en fotograf utenfor og tripper.

Etter å ha banket, røsket i døra og ringt forgjeves flere ganger, får vi endelig kontakt med bandets frontfigur, Stein Ellysef Olsen – som hilser oss velkommen inn i øvingslokalet.

Originalmedlem

– De som kommer på konserten vil få høre et Karlsøy Prestegaard som er mer strait og tett, sier Olsen.

TILBAKE: Frode Johansen har ikke spilt sammen med Karlsøy Prestegaard på over 30 år - men nå er han tilbake i line-upen. 

Grunnen til det er ifølge Olsen at de har hentet inn en av bandets opprinnelige medlemmer – Frode Johansen.

– Jeg spilte sammen med bandet fram til 1983, da sluttet jeg. Jeg var med på plata «Dyret» som vi spilte inn i 1982, forteller Johansen.

Årsaken til at Johansen stepper inn igjen er at gitarist/keyboardist Bjørn-Ole Olsen ikke har anledning til å fortsette.

Spiller hele «Dyret»

– Du vil merke forskjell på bandet fordi det er en helt annen gitarist. Hans stil er annerledes bandets bassist, sier Ariel Joshua Sivertsen.

BASS: Ariel Joshua Sivertsen. 

Bandet er som sagt i full øving på Tvibit da iTromsø er på visitt, og det er låtene fra Prestegaardens legendariske plate «Dyret» som skal finslipes. På konserten skal samtlige låter fra plata spilles i rekkefølge – og i tillegg skal noen av de «nyere» låtene spilles.

– Vi skal prøve å høres ut som på plata, noe gammelt fra begynnelsen fra 80-tallet, og noe «nytt fra slutten av 80-tallet», sier trommis Arne Lund lattermildt.

Til Oslo for konsert

Konserten på Bastard fredag kveld er den første av to spillejobber som bandet har på bare en uke.

– Vi skal til Oslo og spille på John Dee neste fredag, forteller Sjur Gabriel Olsen – som spiller fløyte.