15 tegn på at du er fra Kvaløysletta

Byen og fastlandet er oppskrytt!

Kvaløysletta   Foto: Ronald Johansen

kultur

Etter at Sandnessundbrua ble åpnet i 1973, ble en hel bydel bygd raskere enn en tromsdaling forteller en dårlig vits om en fyr kalt «Kæbba».

Og, ja – denne bydelen som i årtier omkranset en bensinstasjon og to butikker har definitivt sitt særpreg. Ikke minst dens innbyggere.

Du kommer garantert fra Kvaløysletta hvis:

1. Du vet forskjellen på Kvaløysletta og Slettaelva.

2. Du ikke leer på et øyelokk, når en reinsdyrfamilie tar morgenbadet i plaskebassenget ungene dine har stående i hagen.


10 tegn på at du vokste opp i Hamna

Vi tipper at du scorer 10/10 om du kommer fra bydelen Hamna...

 

3. Du later som om det er greit at bydelen din konsekvent kalles «Monkey» av alle andre, og samtidig gråter på innsida.

4. Du først i voksen alder innså at Kvaløysletta Ungdomsklubb kan forkortes til KUK – etter at en kis fra byen fortalte deg det.

5. Du blir nostalgisk av tanken om at Kvaløysletta Idrettslag i en periode var Nord-Norges største fotballklubb – og attpåtil hadde sitt eget brød!

6. Du nå heier på TIL, fordi nevnte fotballklubb har solgt både sjelen og navnet sitt, og attpåtil begått fotballens kardinalsynd: Skiftet farge på draktene.


10 tegn på at du er fra Kroken

Vi tipper at du scorer 10/10 om du kommer fra bydelen Kroken...

 

7. Du prøver å imponere folk som er under tredve, med at du var en bedre fotballspiller enn storebroren til Johann André Forfang.

8. Du ikke blir flau av gatenavn som Rekeveien, Muslingveien og Akkarveien, men ler hånlig av Soppsvingen på Slettaelva.

9. Du fortsatt omtaler bydelens skinnende kronjuvel og kulturelle episenter, bensinstasjonen, som «Shell» – selv om den har vært drevet av Best i en mannsalder.

10. Du har tilbrakt årene på ungdomsskolen i et klasserom som er eldre og langt mer nedslitt enn en Alfheim svømmehall.

11. Du har positive minner knyttet til heimbrent servert fra en 1,5-liters brusflaske, og levert av en «dealer» på moped.


10 tegn på at du er fra Tromsdalen

Tromsdalen er en bydel med mange stolte tradisjoner. Alt fra flaggskipet TUIL, pizzaen på Allegro, softisen på Skjernes og ikke minst kjøpesenteret Pyramiden. Kjenner du deg igjen i punktene som definerer en ekte «daling»?

 

12. Du synes Idol-Ingvar er en «fresk» kar med sunne verdier, mens Jørn Hoel med fordel kunne pelle seg på slankekur.

13. Du identifiserer «Finland» som et busstopp, og ikke et naboland.

14. Du blir dypt krenket når folk fra byen spør: «Men, Kvaløysletta – er det plassen som ligger sør eller nord for brua».

15. Ditt mentale bilde av 1 kilometer, er avstanden mellom brua og Rema 1000.