Han blir ny sjef for Verdensteatret

Sveinung Wålengen blir ny sjef ved Verdensteatret.

Sveinung Wålengen 

kultur

Det kommer frem av en pressemelding fredag formiddag.

I konkurranse med 37 søkere, hvor fem ble kalt inn til intervju, trakk altså Wålengen det lengste strået, og overtar etter Tone Lein 1. oktober.

- Ærefrykt

– Det er med stor glede og ærefrykt jeg overtar ansvaret for Verdensteatret og Cinemateket i Tromsø. Jeg anser Verdensteatret som en unik og sjeldent publikumsvennlig arena for kvalitetsfilm i Norge. Jeg har et godt forhold til kinoen fra da jeg studerte i Tromsø; dette var før jeg begynte filmvitenskapstudiene, og Cinemateket og filmklubben spilte en betydelig rolle for videreutviklingen av filminteressen. Nå ser jeg frem til å returnere til Tromsø og ny, spennende jobb, sier Wålengen i pressemeldingen.

Tung filmfaglig kompetanse

Wålengen (f. 1985) har mastergrad i filmvitenskap fra NTNU, og har tidligere jobbet som kinosjef i Ås. Han har også bakgrunn som redaksjonsmedlem i filmmagasinet Montages, og som frilans skribent for blant annet Natt&Dag og Klassekampen. I høst er han aktuell som forfatter med en bok om den norske bygdekinoen.

– Sveinung har tung filmfaglig kompetanse og er en veldig sterk filmformidler, med ambisjoner og visjoner som kommer til å styrke Verdensteatret ytterligere. Vi gleder oss stort til å få han med på laget, sier Astrid Aure, som er administrativ leder i TIFF, som driver Verdensteatret kino og cinematek.

LES OGSÅ: Omsetningen under Rakettnatt: – Rekord, rekord, rekord! (for abonnenter)