Nye fjes og nytt program i kunst-Tromsø

Kurant visningsrom gjør endringer i staben, og lanserer planer for høsten.

VISNINGSROM: Lokalet til Kurant er tomt for tiden, men skal fylles med aktivitet denne høsten. Fra venstre: Henrik Sørlid, Camilla Fagerli og Lisa Jørgensen. Foto: Helge Skog 

kultur

SKANSEN: Camilla Fagerli står for den daglige driften av Kurant visningsrom, hvor hun har vært å treffe i fire år. Nå tar hun sin hatt og reiser utenlands.

– Jeg flytter til København for å ta en master ved Kunstakademiet der, sier Fagerli – som avdramatiserer sin egen avgang.

– Kurant har vært drevet i fellesskap, og vi fortsetter nå tradisjonen med at driften går i arv innenfor kunstmiljøet i byen.

– Ingen dramatiske endringer

Henrik Sørlid har jobbet for Kurant siden 2014, og skal fortsatt være involvert i driften av lokalene på Skansen.

– Jeg har en del erfaring med utforming av program, og kommer til å fortsette jobben på samme måte som tidligere. Det blir ingen dramatiske endringer. Dette er jo ingen typisk bedrift, med typiske ansatte, sier Sørlid.

Lisa Jørgensen er en av dem som skal fylle tomrommet etter Fagerli, sammen med Madelen Eliasson.

– Jeg har akkurat begynt. Jeg er tilbake i Tromsø, etter noen år utenbys, og har som de andre her gått på Kunstakademiet, sier Jørgensen.

Professor stiller ut

Nicolas Siepen, som har vært professor ved Kunstakademiet i flere år, skal også innom Kurant denne høsten – men kun som kunstner. Hans utstilling åpner tirsdag 4. oktober, og heter «DUTY FREE – The joy and beauty of collaboration and why it sucks.»

– Han har vært en veldig viktig figur i byens kunstmiljø, og i forbindelse med den utstillinga, har vi under Kulturnatta en konsert med Tromsø Dollsz Arkestra. Vi viser en filmserie som heter Latent River, produsert i São Paulo og Tromsø av det brasilianske performancekollektivet COMO Clube, sier Sørlid.

Okkult og psykedelisk film

En rekke mindre arrangementer, konserter og klubbkvelder vil bli offentliggjort i løpet av høsten, ifølge Sørlid. Mye er allikevel klart.

– Vi skal huse en presentasjon og boklansering i november, i forbindelse med Ensayos #4. Dette er en forlengelse av utstillinga som Randi Nygård og Karolin Tampere hadde hos oss i mars: «Dei viltlevande marine ressursane ligg til felleskapet».

– Senere i november åpner vi en soloutstilling med kunstneren Ingrid Johanne Torvund. Hun er en ung kunstner fra Telemark, som har gjort seg bemerka de siste årene med særegne okkulte og psykedeliske filmer, avslutter Sørlid.