Lefsekurset ble utsolgt på null komma niks – men fortsatt er det mye å lære

Smakfestivalen vil lære deg å bruke både tradisjonelle og mer utradisjonelle råvarer i matlagingen. Årets matlagingskurs begynner å fylles opp.

KURS: Smakfestivalen står klar for å kurse tromsøværingene i både tradisjonell matlaging, og i bruken av mer utradisjonelle råvarer. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Som del av årets Smakfestival, som så smått går i gang allerede i dag – tirsdag, skal det tilbys en rekke ulike matkurs. Tidligere år har det vært stor rift om plassene på kursene, og i fjor var alle, utenom sopp- og bærkurset, utsolgt.

LES OGSÅ: Denne gjengen har hendene fulle foran Smakfestivalen (for abonnenter)

Lefsekurs

Denne uka arrangeres det ulike kurs onsdag, torsdag og fredag.

I tillegg er det satt opp kurs tirsdag 27. september, onsdag 12. oktober og onsdag 23. november. Her kan man lære å lage alt fra julesild til pølser, lefser og lammerull.

– Per nå er det ett kurs som er utsolgt, forteller prosjektleder Natalie Robertsen i Smakfestivalen tirsdag.

Påmeldingen til kursene har da vært åpne i litt over en uke.

– I år kjører vi noen kurs under festivalen, og noen etter. Det er små grupper, og bare et par-tre plasser ledige på kursene, forteller Robertsen.

LES OGSÅ: Smakfestivalen vil la deg smake mat fra 1800-tallet

Tradisjon

Kursene har mellom 12 og 20 plasser, for å sikre at deltakerne får en best mulig opplevelse.

– Det kurset som ble utsolgt med en gang var lefsekurset. Det er et tradisjonelt kurs. Kokkelauget og Smakfestivalen handler om å ta vare på de nordnorske mattradisjonene, og vi har kjørt tradisjonelle kurs som pølsekurs og lammekurs i alle år. Det har slått godt an, sier Robertsen.

LES OGSÅ: Vil løfte fram unge kokker

Tang og tare

Allikevel har de også merket en interesse for nye typer kurs.

– Derfor ønsker vi å komplettere med nyskapende kurs der man bruker råvarer fra vårt nærmiljø på en ny måte.

I år er denne tanken representert i workshopen «Tang og tare – et hav av mat» – der deltakerne skal inspireres til å bruke tang i matlagingen.

– Det har vært stor interesse for kurset, og åtte av 12 plasser er booket, sier Robertsen.

Hun regner med at alle kursene skal bli utsolgte.

– Men de store slagerne er altså lefsekurset og mat- og ølkurset, sier hun.