Eventyrlig barneforestilling utsolgt et halvt år før premieren

Ellevill etterspørsel etter Riksteatrets oppsetting av «Bukkene Bruse på Badeland» har ført til nok en ekstraforestilling.
kultur

Riksteatret kommer til Kulturhuset med «Bukkene Bruse på Badeland» i april neste år. Enorm interesse førte til at forestillingen ble utsolgt etter bare ett døgn. Da svarte teateret med å sette opp en ekstraforestilling – som også ble utsolgt.

Nå legger Riksteatret om reiseruten for å få til ytterligere en ekstraforestilling i Tromsø.

Les også: Verdensstjerne inntar Tromsø

Helt ekstraordinært

Det er Kulturhuset i Tromsø som melder om den elleville etterspørselen i en pressemelding. For å kunne sette opp den ekstra ekstraforestillingen kjører Riksteatret fra Alta om natten.

– Det er sjelden vi gjør dette, men når det er så stor etterspørsel etter billetter i Tromsø, strekker vi oss langt for å møte publikumsinteressen. Det er jo helt ekstraordinært at vi har solgt ut to fulle hus syv måneder i forveien, sier teatersjef Tom Remlov.

Les også: Kjente byfjes stiller ut «kortreist» kunst

Flyr inn sjåfør

Ifølge pressemeldingen er det Tromsø-selskapet Bussring som kjører under Riksteatrets turné. De får flydd en sjåfør fra Tromsø til Alta for å sikre at regler om hviletid overholdes. Selv om bussen må kjøres til Tromsø, tar skuespillerne fly for den ekstra ekstraforestillingen.

– Vi må sikre at vi har uthvilte skuespillere som er klare for å gi alt på ekstraforestillingen i Tromsø, sier Remlov.

Populær barnebok

Forestillingen er basert på den svært populære barneboken med samme navn. Bukkene Bruse er på vei til seters for å gjøre seg fete, men på veien blir de fristet til å dra på badeland i stede.

«Bukkene Bruse på Badeland» vises på Kulturhuset med totalt tre forestillinger i april neste år.