Stor interesse for Snorres kunst

Siden utstillingsåpning 8. september har Bernt Snorre Johansen solgt kunst for rundt en kvart million kroner. Men han ønsker at flere skal finne veien til utstillingslokalene.

I HAVN: Bernt Snorre Johansen med noen av bildene på utstillinga «Nord i landet». Nærmest maleriet «I havn». Alle foto: Helge Matland 

kultur

I fjor vår avslutta Bernt Snorre Johansen to års studier ved det private Christiania Kunstakademi i Oslo. Nå viser han si første separatutstilling siden han kom tilbake til Tromsø. Med rundt 25 malerier og tre tegninger har han inntatt et tomt lokale i Grønnegata 68 for en måned med utstillinga «Nord i landet».

– Jeg har fått en veldig fin respons på utstillinga. Godt over 100 mennesker var innom på vernissasjen, og publikum som har vært innom utstillinga har tatt seg svært god tid til å studere bildene mine, forteller Bernt Snorre Johansen.

LES OGSÅ: Snorre Fikk dikt fra Gustavsen

Godt salg

– Det er heller ikke mulig å være misfornøyd med salget jeg har hatt. Noen malerier gikk allerede åpningskvelden, og flere er blitt solgt senere. Mange av bildene som er blitt kjøpt, er heller ikke av de billigste. Uten at jeg har finregna på det, så anslår jeg at jeg så langt har solgt bilder for rundt 250.000 kroner, opplyser kunstneren.

Blant bildene som gikk med en gang, er maleriet «På byen» hvor ett av billedelementene er et lett gjenkjennelig serveringssted på Strandskillet.

– Jeg har også hatt en god del turister innom som har gitt seg god tid og uttrykt sin glede over det jeg har malt. Blant anna hadde jeg innom en hurtigruteturist som ikke klarte å rive seg løs fra et av maleriene, og som endte opp med å kjøpe, forteller Bernt Snorre Johansen.

Han forteller at han også har holdt tilbake noen av de større maleriene fra salg fordi han har et ønske om at de med tid og stunder skal kunne få ei plassering hvor offentligheten kan få ta del i dem og ikke bli hengende bortgjemt i et privat hjem.

LES OGSÅ: Stort anlagt fra Snorre

«Ukjent» sted

Bernt Snorre Johansen – eller bare Snorre, som er navnet han signerer sin kunst med – mener imidlertid at enda flere burde få muligheten til å besøke utstillinga.

– Det er ikke så enkelt for folk å finne fram til utstillinga som arrangeres i lokaler som aldri før er blitt benytta til gallerivirksomhet. Etter hvert er jeg også blitt klar over at her pop up-galleriet ligger, på oversida av Grønnegata mellom Fredrik Langes gate og biblioteket, heller ikke er en del av byen hvor så mange beveger seg til fots, sier Bernt Snorre Johansen.