Aldri før har det vært så mange babyer på kino

I forrige uke registrerte Aurora Fokus kino rekord for antall babyer i kinosalen. «Bridget Jones´ Baby» får nemlig mødrene til å strømme til kinosalene på dagtid.
kultur

I snart ti år har kinoen i Tromsø hatt et helt spesielt tilbud på dagtid én gang i uken. Da dempes ikke lyset helt, lyden går ikke lengre til maks, og visningene er på formiddagen når de fleste av oss er på jobb. Da er det nemlig babykino.

Rekord

Og forrige torsdag kunne man registrere at over 120 personer var innom salen for å se «Bridget Jones´ Baby».

– At det skulle komme så mange hadde vi nok ikke regnet med, sier kinosjef Frank Bakkemo.

66 personer betalte seg inn, men for spedbarn er det altså gratis. Dermed endte man opp på godt over 120 personer inne i kinosalen forrige torsdag.

– Vi telte 56 barnevogner. Derfor kjører vi ny visning denne torsdagen, sier Marion Røst Heimlund, som er markedssjef ved kinoen.

Må tilpasses

Men det er ikke alle filmer som er helt egnet for de aller minste. Når for eksempel en storfilm som «James Bond» har premiere, innebærer det høye lyder, action og høye skrik, noe som ikke er det beste for en baby.

– Barna blir mer urolige under slike filmer, sier Heimlund.

– Denne filmen er nærmest laget for babykinoer. Om det blir bedre enn dette må det bli oppfølgeren til denne, sier Bakkemo.