Etterlyser nytt verksted

Bockelie ber om hjelp: - Trenger nytt verksted

Bykunstner Marit Bockelie er tvunget ut av sine nåværende verkstedslokaler i Strandveien. Nå ber hun om hjelp til å finne nytt husvære.

MÅ UT: Marit Bockelie kan ikke lengre holde til i det gamle Teorifagsbygget, og ber nå om hjelp med å finne et nytt kunstverksted. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

kultur

I det gamle Teorifagsbygget i Strandveien har Marit Bockelie hatt sitt kunstnerverksted det siste halvannet året.

I lokalet – som har vært stilt gratis til disposisjon for kunstneren – har hun laget kunstverket «Kunnskapens Tre» som kommunen fikk i gave, og som nå er hengt opp på sørveggen av Gyllenborg skole.

Må flytte

Tidligere denne måneden fikk imidlertid den populære tromsøkunstneren beskjed fra kommunen om at hun ikke kunne påregne husvære lenger, all den tid kunstverket var ferdig produsert.

– Jeg er nødt til å være ute av lokalene med alt mitt pikk og pakk før 15. oktober. Det dreier seg om veldig mye utstyr og materialer så jeg må finne et sted å lagre mens jeg prøver å finne et verkstedslokale, sier Bockelie.

Hun forteller at hun har vært i kontakt med kommunen om å få fortsette å ha verksted i det gamle Teorifagsbygget, men der i gården har svaret vært negativt.

Lokalene skal pusses opp

– Jeg kontaktet ordføreren som kontaktet kultursjefen som kontaktet en annen sjef som i sin tur kontaktet en saksbehandler som sa blant nei til å å låne ut lokalet videre, forteller Bockelie.

Grunnen til at hun må forlate Teorifagsbygget er at lokalene skal pusses opp.

Bockelie sier at hun har fått låne lagerlokaler på Olavsvern for å ha et midlertidig sted å lagre alt som hun oppbevarte i sitt verksted på Strandveien.

– Det er både stein, annet materiale, verktøy og lyskastere. Det er minst 20 kubikkmeter med bare utstyr, sier hun.

Lager på Olavsvern

Hun sier at Olavsvern ikke er egnet for produksjon, kun lager – og at hun har prøvd å komme til enighet med kommunen om å finne andre lokaler i byen.

– Jeg hadde håpet at kommunen kunne gi meg lokaler. Min kunst er jo med på å glede tromsøværingene og forskjønne byen, sier Bockelie.

Hun håper derfor at det kan være mulig å finne andre verkstedslokaler i byen, og at det finnes gårdeiere som har noe til overs.

Fjellheisen og Katolske Kirke

– Jeg har flere oppdrag i Tromsø den nærmeste tiden – blant annet skal jeg smykke ut Fjellheisen og den Katolske Kirke, og uten produksjonslokaler vil det ikke være mulig å få gjort det, sier hun.

Bockelie sier at hun ikke har mulighet til å leie til full pris på det åpne markedet.

– Da vil det ikke være mulig å levere kunst til mine oppdragsgivere, da vil det bli altfor dyrt, sier hun.