Jardar og Gospelcompagniet lover tidenes konsert

Etter nærmere tre års samarbeid kan Gospelcompagniet endelig ønske sine britiske kolleger i IDMC Gospel velkommen til Tromsø.

KLAR FOR BESØK: Gospelcompagniet er klar til å ta imot sine britiske kolleger. Her er øver de i Grønnåsen kirke.Foto: Linn Blomkvist 

kultur

Gospelcompagniet har besøkt kollegene i London to ganger, og dirigent Jardar Johansen gleder seg til å vise fram Tromsø til medlemmene i IDMC Gospel.

– De skal få fryse hælan av seg, sier han og ler.

LES OGSÅ: Babylykke for Tromsø-artisten

Gospelcompagniet har imponert på konsertene de har holdt i England, og Johansen er spent på hvordan de vil reagere når de to korene skal holde felles konsert i Domkirken 21. oktober.

– Det er en veldig stor forskjell på gospelkonserter i England og Norge. Da vi opptrådte på den første konserten i London, var det nesten som å gå inn i en film; folk sto og viftet med hatter og spilte på tamburiner fra første låt. I Norge er publikummet litt stivere, for å si det sånn, sier Johansen.

Rundtur

Under tromsøbesøket skal de engelske musikerne få en aldri så liten rundtur til noe av det beste Tromsø har å by på.

– De skal blant annet få se havet, hvalen og Yttersia, i tillegg til Domkirka selvfølgelig, forteller Johansen.

LES OGSÅ: Tromsø-koret imponerte i England - nå reiser de tilbake

Når gjestene ankommer Tromsø 20. oktober, bærer det rett på øvelse, hvor de norske og de engelske musikerne skal samkjøres før konserten på fredag.

– Vi kommer til å holde en liten bonuskonsert i baptistkirken på Sommarøy i tillegg.

Reiser tilbake

De to korene har samarbeidet i nærmere tre år, og det har definitivt båret frukter, forteller Johansen.

– Vi har hatt det veldig morsomt sammen, og de konsertene vi har holdt sammen i London har vært veldig, veldig stas. Nå blir det minst like artig å vise fram hvite nordboere og iskalde Nord-Norge.

LES OGSÅ: Hør Jardars sang om TUIL-guttene: - Den handler om å høre til og vennskap

Gospelcompagniet planlegger å reise på nytt besøk til London allerede i mars, men først skal tromsøfolk underholdes med en gospelkonsert på høyt nivå.

– Det er plass til 400–500 stykker i Domkirken, og vi håper selvsagt å fylle opp alle plassene.

Gospelcompagniet har rundt 30 medlemmer, og sammen med de 14 som kommer fra London, kan de by på en konsertopplevelse utenom det vanlige.

– De som kommer vil få tidenes konsertopplevelse, lover Johansen.