Byens beste bar

Satser på de sofistikerte

Bardus prøver ikke å være en eksklusiv bar, men har ambisjoner om å være en sofistikert en.
kultur

vignettHer kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

Og med det menes det at er det helt greit å komme i olabukse og T-skjorte – i alle fall ifølge daglig leder Matt Adams.

– Det er noen som tror at Bardus er en eksklusiv bar, men jeg tenker på det som en sofistikert en. Jeg kjenner folk som kan være sofistikerte i jeans, og folk som kan være usofistikerte i dress. Det handler om hvordan du oppfører deg. Dette er en sivilisert bar.


Konseptet

–Det er viktig for oss at gjestene kjenner seg trygge i baren og at det ikke er et sted for fyll. Vi følger tydelig med og tolererer ikke dårlig oppførsel, forteller Adams om konseptet.

Baren ligger midt i smørøyet i sentrum, i Cora Sandels gate, midt mellom Storgata og Grønnegata. Det er en klar sommerkveld når vi drar innom lokalene og ber om bartenderens anbefalinger.

Etter høflig utspørring om preferanser fra andre enden av disken, ender vi opp med et glass ripasso, en gin fizz og en Einstok pale ale.

ÆRVERDIG: Bardus bistro ligger i et ærverdig bygg i Cora Sandels gate. 

 

Utestedet er tilsynelatende lite og trangt, men med to etasjer er det mer plass en man skulle tro inne i lokalene – med rundt 70 sitteplasser totalt. Vi drar opp i andre etasje, der vi treffer på et lite gjeng med politikere som er ute. (Med tanke på utestedets misjon, var det mulig de så hakket mer sofistikerte ut enn oss. Vi velger å leve i det forsvinnende lille håpet om at vi taklet hele «sofistikert-i-olabukse-stilen» nevnt ovenfor.)

Les også: Byens beste bar - Verdensteatret

Les også: Byens beste bar - Ølhallen

Ingen livemusikk

Det som virkelig skiller Bardus fra mange av de andre barene, er at det ikke finnes noe livemusikk, dansegulv eller DJ-bord. Man får servert bakgrunnsmusikk fra høyttalere, noe som til forandring gjør det forfriskende lett å snakke med de andre som sitter rundt bordet ditt.

– Det er en bar der det skal være lett å ha en konversasjon, forteller Matt Adams, som tilføyer at Bardus har kunder i alle aldre.

Les også: Rocken og ølets hjem

På Tripadvisor har Bardus Bistro, som i tillegg til baren også innbefatter restaurantdelen, fått 360 anmeldelser. 192 mener de er «Ypperlig», 139 mener de er «Svært bra» og 25 mener at de er «Gjennomsnittlig».

Her kan du se alle kandidatene til byens beste bar.