Byens beste bar

Bar med utendørs urtehage

Det er ikke alle barer som har sin egen urtehage, men det har Solid.

Hyggelig sted med godt drikke og god stemning. Absolutt verdt et besøk. Husets vin kun helt ok. Varmelamper så man kan sitte ute, også på vinterstid.

Jeanett J på Tripadvisor
Solid
  • Åpnet i 2009
  • Daglig leder: Siv Carite Fønnebø
  • Årsresultat 2015: 1.171.000 kroner
  • Plass til 125 inne og ute, inkludert personal
  • Pluss: Internasjonalt preg
  • Minus: Spiller for høy musikk
  • Aldersgrense: 20 år
kultur

Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

vignett

Hvem har ikke opplevd å bestille sin favorittdrink i baren, og så er det fritt for en viktig ingrediens? Drinken går fløyten, og baren må se et salg gå tapt. Siden i sommer har Solid hatt et lite urteparadis utenfor lokalet i Storgata som skal gjøre at baren så sjelden som mulig havner i slike situasjoner.

– Det var noe vi ønsket å gjøre for å bruke i matlaging og i drinker. Vi rådspurte oss først om hvilke urter som ville funke best for oss å dyrke. Det gikk kjempebra, helt til vi hadde noen veldig varme dager som urtene ikke overlevde. Det er noe vi kommer til å prøve videre neste sommer, men da vil vi nok definere tydelig hvem som har gartneransvaret, sier daglig leder Siv Carite Fønnebø.

LES OGSÅ: Rocken og ølets hjem

LES OGSÅ: Komfortabelt og uglamorøst

Mye forskjellig

Solid har de siste årene festet grepet om et bredt spekter av publikum. Her treffer du hipstere og finansfolk side om side. Aldersmessig er det bargjestene i 20-30-årene som dominerer, men også den noe eldre garde stikker gjerne innom Solid, også midt i uken.

iTromsøs barpatrulje tok turen innom en onsdag kveld i 23-tiden, og da var det stinn brakke. De lyse lokalene med de store vindusflatene kler en lys sommerkveld veldig godt, og man fornemmer en god stemning i baren.

Bordene langs vindusrekken var for lengst fylt opp, og ved baren var det trangt. De to bartenderne gjorde likevel en fenomenal jobb med å traktere et fullt lokale, og vi måtte ikke stå altfor lenge før det var vår tur.

LES OGSÅ: Fra fangstbule til moderne øltempel

LES OGSÅ: Kan bli et velsmurt maskineri

Blodslit

Bartenderen hadde ingen drinkmeny, men var raskt ute med å anbefale drinker. Vi endte opp med mojito og appletini, og de smakte fortreffelig.

På Trripadvisor har baren fått 60 anmeldelser, der 14 er «ypperlig», 29 er «svært bra» og 11 er «gjennomsnittlig».

– Det var Morten Isaksen som startet Solid i 1999, sammen med mannen min, John Harald Johnsen, forteller Siv Carite Fønnebø.

LES OGSÅ: Lekre drinker i historisk bygg

LES OGSÅ: Lunt og tradisjonsrikt på Skarven Bar

Overtok i 2005

Hun jobbet tidligere på Amtmandens datter, men tok over driften av kafeen i 2005 – omtrent samtidig som røykeloven ble innført.

– Før den tid var vi primært en dagplass. Det var få folk som kom innom på kvelden, men vi hadde trofaste gjester på dagtid. Da måtte vi vise at vi også kunne drive bar. Det ble noen år med blodslit, men til slutt kom vi opp på det nivået som vi hadde lyst til å komme opp på.

– Hva er satsingsområdet deres?

– Akkurat nå er det veldig fokus på mikroøl. Det er noe vi vil fortsette å holde oss oppdatert på. Vi skal unngå de tingene som er mainstream, og heller fokusere på nye ting. Vi er også for tiden veldig glad i «thai-style»-drinker med eksempelvis sitrongress.

– Hvem er deres stamgjester?

– Alle. Vi har mødre og døtre som går ut her sammen. Her er folk som er glade i andre folk, mange forskjellige kulturer og etnisiteter. Vi har et veldig mangfold av mennesker som besøker oss.

Her kan du se alle kandidatene til byens beste bar.