Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

Clarion Hotel The Edge sin egen Skybar ligger i 11. etasje og er Tromsøs høyeste bar. Her kan man sitte i myke sofaer, eller stilige stoler, under åpen himmel og nyte panoramautsikten over Tromsø. For ikke å snakke om å ta en selfie med Tromsøs største landemerke – Ishavskatedralen – i bakgrunnen.

The Edge åpnet 1. mai 2014, og Skybaren like etter, på adressen Kaigata 6.

Utendørs er best

iTromsø besøker Skybar på en tirsdag kveld, og da er det mye folk i baren, som i stor grad preges av turister og hotellgjester. Været er dessverre ikke på de besøkendes side, og det er derfor bare røykerne som nyter utsikten fra terrassen. Resten må nøye seg med å se den gjennom vinduene – noe som slett ikke er så verst det heller.

Men det er tydelig at det er utendørs Skybar virkelig satser. Inne bærer baren preg av noe midlertidig, med skyvevegger, rullende bardisk, og møblement litt hist og her.

LES OGSÅ: Fra fangstbule til moderne øltempel

LES OGSÅ: Kan bli et velsmurt maskineri

Utvalg av drinker

Skybar har en oversiktlig barmeny med over 40 ulike, morsomme og litt annerledes drinker. Etter å ha kikket på menyen en stund, bestemmer vi oss for tre ulike drinker: den selvtitulerte «The Edge» – en drink med akevitt, ingefærlikør, agurk, ingefær, sitron og sukker, en «Mango Daiquiri» med Xanté, mangopuré, lønnesirup og sitron, samt en «Frambuesa» som må byttes til en «Peter Pan» på grunn av mangelen på bringebær i baren. «Peter Pan» består av Captein Morgan, jordbær, lime, sukker og mynte.

Baren har også litt ulike typer øl og vin på menyen.

Tilbakemeldinger

Skybar har på sin tid i Tromsø fått 49 anmeldelser på Tripadvisor, når iTromsø sjekker, der ti mener baren er «Ypperlig» og 23 mener den er «Svært bra».

13 av dem som har anmeldt, mener baren kan regnes som «Gjennomsnittlig».

Hotelldirektør Øyvind Alapnes mener barens særpreg utvilsomt ligger i lokaliseringen.

– Baren ligger i 11. etasje med utsikt over både by og Tromsøysundet. Det som overrasket oss da vi åpnet baren, var at folk ikke sto og så ut over sundet – men at tromsøværingene heller ville se på byen sin fra et nytt perspektiv. Satsingsområdet vårt er å være en weekend-bar. I uka bruker vi lokalene som konferansefasiliteter. Vi trodde at baren kom til å benyttes mest av hotellets egne gjester, men vi ser at både lokalbefolkningen og gjester fra andre hoteller kommer hit, sier han.

Her kan du se alle kandidatene til byens beste bar.