Møt iTromsø under Kulturnatta

For første gang skal iTromsø delta på Kulturnatta.

TIL KULTURNATTA: Kom og besøk iTromsø på Nerstranda under Kulturnatta!  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

Kulturnatta arrangeres for tredje gang fredag denne uken. I år kan deltakerne denne dagen velge mellom over 100 ulike arrangementer fordelt på 40 steder i sentrum.

iTromsø pop-up

For første gang er iTromsø, som i sommer flyttet til sentrum, en del av minifestivalen. Mediehuset inviterer da til pop-up-lokaler på Nerstranda mellom klokken 12.00 og 14.00.

Her vil det være mulighet til å delta på ulike aktiviteter, som å lage sin egen avisforside og få tatt portrettbilde, samt at man kan få hjelp til å opprette digital bruker hos iTromsø.

Det vil også bli konkurranse, godt tilbud på abonnement og noe å bite i.

LES OGSÅ: Dette skjer under Kulturnatta

Lag egen forside

Eventansvarlig Marianne Lein Moe i Mediehuset iTromsø forteller at iTromsø er samarbeidspartner med Kulturnatta, og ønsker å ha en mer aktiv og deltakende rolle i arrangementet.

– Dette var da en fin mulighet til å vise oss fram, og synliggjøre oss mot et potensielt nytt publikum, samtidig som vi kan møte leserne våre. Ettersom vi nå er flyttet til sentrum, hadde vi opprinnelig lyst til å invitere folk inn i våre lokaler, men siden de ikke er helt klare, har vi fått mulighet til å benytte oss av et lokale på Nerstranda. Nærmere bestemt i første etasje hvor Vitus tidligere var.

Moe forteller at man som besøkende vil få lage sin egen avisforside i samarbeid med avistegner Odd Klaudiussen, og man kan bli fotografert av fotograf Trond Tomassen.

Spørsmål

– Man får produsert en unik forside der Odd hjelper deg å tegne den ut, og finne på gode ideer. Ken Olsen hos iTromsø produserer den, og så får du et bilde av deg selv på forsiden - tatt av Trond, forklarer hun.

– Seinere skal vi kåre dagens beste forside!

Det vil også være mulighet til å få hjelp med eventuelle iTromsø-spørsmål.

– For eksempel «hvordan får jeg lest avisa på ipaden?» og lignende. Her kan man komme og stille spørsmål til en av våre medarbeidre. Det vil også være kaffe, kaker og kos, lover Moe.