Statsbudsjettet

De ble glemt i Statsbudsjettet - får likevel 800.000 kroner

Filmveksthuset Tvibit falt ved en inkurie ut av selve budsjettet. De får likevel 800.000 kroner.
kultur

Det er nestleder ved Tvibit, Sif Vik, som kommer med gladsaken.

- Ved en inkurie har teksten om Filmveksthuset Tvibit falt ut av budsjettet, men jeg har fått det bekreftet fra kulturdepartementet at Filmveksthuset er der og at tilsagnsbrevet kommer, det tok bare litt tid å få det bekreftet, sier Vik til iTromsø.

LES OGSÅ: Gir to millioner til kulturell vekst i Nord-Norge

Bra for hele Nord-Norge

Filmveksthuset skal ligger inne i Kap 3.3.4, post 73 med et tilskudd på 800.000 kroner.

- Det er utrolig viktig at Filmveksthuset Tvibit har kommet på statsbudsjettet for 2017. Vi har gjennom mange år utviklet en talentfilmsatsing i hele Nord-Norge, som kommer unge mennesker i alle tre fylkene til gode. Filmveksthuset Tvibit er en unik satsing i Norge og det er hyggelig at regjeringen anerkjenner arbeidet vi gjør her i nord, sier Vik.

LES OGSÅ: Se bildene fra Tvibits åpningsfestival!