Dette må du få med deg under Kulturnatta

Programmet er spekket med underholdning og gode opplevelser gjennom hele kvelden, men hva skal man prioritere? Dette er det vi mener du må få med deg under Kulturnatta 2016.
kultur
  • Helmersens delikatesser har booket inn færøyske Marni Kruse som skal ha intimkonsert inne på Helmersens lokaler klokken 21.30. Men allerede klokken 19.00 kan du spise pulled duck og drikke øl fra Bryggeri 13 på utsiden av utsalgsstedet.

– Egon Holstad truet med en protestvise om vi ikke serverer pulled duck oftere. Så nå blir det mer av det, sier Sindre Helmersen, som er daglig leder for bedriften.


Kulturnatta 2016:

– Setter en ekstra stemning rundt arrangementet

Redd Barna, Bed & Books og «Snakk for deg sjøl» har to arrangementer under Kulturnatta med fokus på og for asylbarn. Det paradoksale er at det nettopp er vedtatt at alle asylmottak i Tromsø skal legges ned.


Drikke

  • Graff Brygghus feirer ett år som ølbryggeri under Kulturnatta. I den anledning feirer de med «meget lokalt øl» og underholdning fra byens minste scene i Storgata 101 mellom klokken 19.00 og midnatt.

– Henrik Hovland, en ung gitarist fra konservatoriet, kommer innom klokken 19.30 for å spille. I tillegg kommer Ola Rokkones med sin saksofon klokken 21.30. I fjor var det sild i tønne hos oss, så det kan være lurt å være tidlig ute, sier Martin Amundsen, som er daglig leder på Graff Brygghus.

  • På Cafe Sånn kommer Bodøs første mikrobryggeri, Bådin, på besøk for å ta over tappekranen. Her blir det smaksbrett med spesielt utvalgte sorter klokken 19.00–22.00.

Møt iTromsø under Kulturnatta

For første gang skal iTromsø delta på Kulturnatta.


Film

  • Gratis kino! Absolutt aktuelt om du er storfan av ungdomsfilmene «The Hunger Games». Her blir det nemlig maraton fra kl. 12.00 og fram til siste film 20.30. Her er det begrenset antall billetter, som kan hentes i billettluka på Aurora fokus kino.
  • På Verdensteatret slår de også på stortromma med gratis kinovisninger. Her er programmet som følger: «Oppdrag Nemo» (12.00), «Skjønnheten og Udyret» (14.00), «Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2016» (16.00), Trine Strand musikkvideopremière (18.00) og «Mafiabrødre» (19.30).

Dette skjer på Kulturnatta

Kulturnatta i Tromsø slapp tirsdag sitt bredeste program hittil, med blant annet musikk, teater og mat- og drikkekultur for både voksne og barn.


Konserter

  • Tromsø domkirke smeller til med hele fire konserter i løpet av den lange Kulturnatta. Klokken 18.00 blir det jazz og tango, mens klokken 19.00 blir det duoorgel med Hijoo Moon. Innimellom konsertene blir det tårnvandring, mens klokken 21.00 skal domkoret fremføre «Wachet, auf» av Bach. Det hele avsluttes med nattmusikk ved Kons.
  • Ungdommenes nye storstue Tvibit varter opp med et flott program. Høydepunktet må man kunne si er Nasra Omars prosjekt «Kitchen Revolution Band», som går ut på at ungdom med flyktningbakgrunn skal bruke kjøkkenutstyr og søppel til å lage en trommekonsert. Med Nasra Omar som sjef kan ikke dette gå galt.

Avslutter på HT

  • Bryggeri 13 har nettopp åpnet sine nye lokaler hvor Mydland lå tidligere. Nå blir det kveldsåpent og sjanse til å sjekke ut de nye lokalene.
  • Kulturnatta skal være noe for alle og enhver. På Nordnorsk Vitensenter smeller de til med sin egen Lego-festival! Et halvt tonn Lego ligger nemlig klart for bygging, i tillegg til mange andre spennende aktiviteter for dem som ønsker å ta turen innom.
  • Erfaringsmessig er det Hålogaland Teater som holder ut til siste slutt under Kulturnatta. I år er det et band bestående av Lasse Ingebrigtsen, Ole Morten Lekang, Jørgen Ytreberg, Tore Nedgård og Espen Elverum Jakobsen, som vil spille soundtracket til forestillingen «Det fineste i livet».

– Alle som er glade i sekstitallsmusikk kommer til å få en fin kveld. Det blir veldig mye The Beatles, men også noe annet, sier Heidi Beate Lekang, som er markeds- og informasjonssjef ved teateret. I tillegg skal Balkan Beatparty være DJ utover kvelden for å holde liv i lokalet.