DRIV: – Det var et veldig flott arrangement, og det er artig å gå av med seieren. Det er jo hyggelig å bli likt. Jeg synes alle av deltakerne var veldig flinke. Det er interessant med konkurranser innen ulike kunstformer, for folk uttrykker seg så forskjellig.

Ordkalotten arrangerer hvert år poesislam, hvor vinneren går videre til finalen i Norgesmesterskapet. Konkurransen går ut på å fremføre tre dikt, mens flere juryer i publikum gir poeng til hvert av diktene. Den som til slutt har flest poeng vinner konkurransen.

Fremføring av tekst

– Poesislam kan være så mye forskjellig. Men kjernen er vel å fremføre egen tekster, som har mer eller mindre en form for rytme.

Selv om hun kom seirende ut av konkurransen, har Nuortafiskat aldri drevet med poesislam før.

– Jeg ble utfordret av en venninne til å prøve det. Så synes jeg det er fint at det lages rom for poesislam, for det er jo ikke en kunstform som så mange driver med.

Til sammen deltok fem personer i konkurransen. Flere av deltakerne i konkurranse er studenter ved forfatterstudiet i Tromsø.

– De fire andre som deltok var kvinner, og selv om det hadde vært fint med flere deltakere og noen menn, så synes jeg at det er kult at så mange damer tar scenen og tar rommet. Det bruker ofte å være motsatt, så det er veldig flott at damene viser fram det de driver med.

Fra Bodø

Den ferske poesislam-mesteren kommer opprinnelig fra Bodø, men bor og jobber i Lofoten.

– Jeg liker å skrive dikt og å lage musikk. Diktene handler om kontakt med naturen, kjærlighet og å finne en balanse i livet.