- Revygjengen fra Kvaløysletta viste stor spennvidde

Monkeyrevyens 12. utgave leverte både latter og gode poenger onsdag kveld.

TRUMPET SHOWET: Donald Trump-rappen var et av mange høydepunkter under årets Monkeyrevy.  Foto: Håkon Steinmo

0

REVY: MONKEYREVYEN 2016 (Kvaløysletta ungdomsskole)

«Det var en gang...»

kultur

Årets revy har fått navnet «Det var en gang», men på tross av noe trauste og tradisjonelle gjennomgangsfigurer som «Espen Askeladd» og «Reveenka», viste revygjengen fra Kvaløysletta stor spennvidde i tematikken – som regel med dagsaktuelt snitt.

SE STOR BILDESERIE HER! (Pluss-sak)

Solid band

Allerede før start settes tonen av et solid band, bestående av fire unge herremenn. De skulle vise seg å akkompagnere showet med både kreativt spill og stødige hender. Et ekstra pluss i denne anmelders marg får man også når perler som Thin Lizzys «Jailbreak» er en del repertoaret.

Undertegnede ble lettere nostalgisk av å tre inn i den slitne gymsalen jeg sist besøkte som avgangselev for 20 år siden. Den gang var ikke «revy» en del av repertoaret til ungdommer på Kvaløysletta, men dagens unge lovende nyter nok godt av revykulturen som har vært sentral i skolemiljøet de siste 12 årene.

Fornøyelig parodi

Det innledende sang- og dansenummeret er godt koreografert, og de seks jentene som svingte seg hadde i snitt litt større sangtalent enn gutta, må man ha lov til å nevne.

Skuespillerprestasjonene var gode over hele fjøla, og en fornøyelig parodi av «Skam» tok virkelig TV-seriens cheesy (eller kleine, som det heter i 2016) sider på kornet. Revygruppas spark til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og hans ikke spesielt populære fraværsgrense, traff spesielt hardt og godt.

Komiske talenter

En annen latterbombe kommer når «Reveenka» får sin debut på Tinder, i sin søken etter en ny mann. Her viser «frierne» sine komiske talenter, med mye herlig mimikk. Farsotten «Pokémon Go» blir også utsatt for herlig harselas, som ikke er rart, da selv måsen lurte på hva slags gjeng av zombier det var som snublet rundt i kirkeparken denne sommeren.

Forestillingen bærer et positivt preg av at manuset er godt skrevet, morsomt og dagsaktuelt. Manuset formidles godt av skuespillerne, og timingen i sketsjenes punchlines er imponerende.

Sceneskiftene er sømløse gjennom hele forestillinga, og litt kluss med lyden må man regne med. Selve kulissene kunne likevel ha fått litt større plass, og med fordel ha vært hakket mer forseggjorte.

Alvor

Mange sketsjer har også et alvor i bunn. Ungdommene setter blant annet fokus på hvor mye fullt spiselig mat vi kaster, i en tilsynelatende enkel, men smart sketsj med frukt i hovedrollene.

Bompengeproblematikken slipper heller ikke unna og drar tankene mot mye av den miljømessige dobbeltmoralen som preger den politiske venstresida, i tillegg til det rabiate sinnet som konstant spruter ut av den petrofile høyresida. Høydepunktet for meg var likevel Donald Trump-rappen fremført av en ung kvinne med stort scenetekke.

Alle involverte parter kan være stolte av resultatet Monkeyrevyen presenterte. Tidvis var det lett å glemme deltakernes unge alder, og det virket som om skuespillerne koste seg like mye som det høylytte publikummet i den stappfulle gymsalen.