Nå kan du få være med i filmen «Den 12. mann»

Nordisk film gjennomfører i helgen åpen audition på Kulturhuset til storfilmen «Den 12. mann».

STORFILM: «Den 12. mann» forteller historien om Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Nå har du mulighet til å være med i filmen. Foto: Nordisk Film Production 

kultur

Har du en skuespiller i magen? Da kan dette være en mulighet for deg. Lørdag og søndag gjennomfører Nordisk Film en åpen audition til filmen som forteller historien om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig.

Hvem som helst kan komme

Lørdag er det audition for dem over 18 år, og søndag for dem under 18 år.

– Hvem som helst kan komme. Man trenger ikke å ha erfaring innen skuespill. Baalsrud hadde veldig mange gode hjelpere og det er roller statistene vil få. I tillegg kommer vi til å trenge mange tyske soldater, så det hadde vært bra om noen unge menn møtte opp, sier Nina Erdahl i Nina Casting & Costumes, som står for gjennomføringen av auditionen.

Replikker

Og er du en av dem som kanskje ser etter litt mer enn bare en statistrolle? Det er det også mulighet for å sikre seg på den åpne auditionen i helga.

– Vi søker skuespillere også. Det er ganske stor sjanse for at man får være med i filmen dersom man kommer innom. En del av scenene blir også spilt inn i Tromsø. Dette må være en drømmejobb, sier Erdahl.

200 statister

Totalt leter de etter rundt 200 statister, samt 20–30 skuespillere med replikker.

– De som har forhåndspåmeldt seg har fått en tekst tilsendt. De som kommer på drop-in, får teksten levert her. De som møter opp vil bli fotografert og filmet. Det tar cirka et kvarter per person, men man må regne med litt ventetid, sier hun.

– Folk kommer strømmende

– Vi gikk ut for noen dager siden med en forhåndsannonse. Listene er blitt fylt opp og pågangen har vært stort. Det er kjempegøy, sier hun.

– Det er store statistscener. Vi hadde forventet denne pågangen, fordi Harald Zwart er en stor regissør og da kommer folkene strømmende til, sier hun.