Dette kan du gjøre i helga

Her er iTromsøs beste helgetips!

HEKLA STÅLSTRENGA  Foto: Knut Åserud

kultur

1. Hekla Stålstrenga
Samme dag som bandet slipper singel og musikkvideo, starter også vinter-turneen for Anne Nymo Trulsen og co. Første konsert går av stabelen på The Edge i Tromsø fredag klokken 21.00

2. Monica Heldal
Bergensartisten er tilbake i Ishavsbyen for å vise frem sin andre studioplate «The One in the Sun», som rett og slett er mer av kvaliteten vi opplevde under førsteplaten «Boy From the North». Heldal har nemlig en unik evne til å gjøre trivelig og melankolsk folk-pop tøffere og røffere enn noen andre. Om du liker låtene og enda ikke har sett Heldal live - kom deg på Driv for å få med deg en nær og ikke minst kraftfull konsert med en av Norges mest populære folk-stemmer. Driv lørdag klokken 21.00

3. Kick Off Party for Insomniafestivalen
Insomniafestivalen nærmer seg med stormskritt, og festen tjuvstarter på Cafe Circa lørdag kveld med tre DJer og lokale overraskelser fra 22.30.

4. Bendik
Urørtfinalisten har tidligere sjarmert tromsøværinger med sin musikk, sist under årets Buktafestival. I tillegg har Silje Halstensen fått P3 Gull-pris for årets liveartist i 2012. Møt opp på Driv fra klokken 21.00.

5. BKT-Viking
Tromsøs beste volleyballag møter serielederen Viking i Tromsøhallen lørdag klokken 16.00.

6. Stage Dolls & Return
The Edge melder at puddelrock-festen enda ikke er utsolgt. Lørdag klokken 20.00 blir det nemlig gjensyn med to av Norges største rockeband fra 80-tallet.

7. Strikkefestival
På biblioteket kan du nemlig strikke deg fra kjeller til loft under selveste Strikkefestivalen 2016. Her blir det både foredrag og workshops gjennom hele helga.

8. "Swiss Army Man"
Filmen er allerede blitt omtalt som «årets mest originale og overraskende film», og etter en kjapp titt på traileren om omtalene er det ikke tvil om at ryktene er sanne. Hank blir strandet på en øde øy og har selvmordstanker, men en dag skylder et lik i land, som Hank gjør til sin øypartner. Han bruker liket som vannscooter, vannkilde, øks og alt han kan forestille seg. Med Paul Dano (Hank) og Daniel Radcliffe (lik) i rollene, kan ikke dette bli feil. Verdensteatret klokken 21.00.

9. "Børning 2"
Kjempegod underholdning, som får terningkast 4 i Feedback film. Vår anmelder bekrefter at man ikke trenger å se originalen for å skjønne oppfølgeren. Her er det bare å fylle popkorn-skåla og sette seg til rette.

10. Bruktbørs
På Veitasenteret blir det igjen bruktmarked, men denne gansken skilter de med "En penere bruktbørs". Bodene åpner klokken 10.00 lørdag.