Her står 200 ungdommer på for å bli premiereklare

Det var yrende liv og høy stemning på Langnes skole søndag da elevene i 8.–10. klasse forberedte seg til premiere på Barfotrevyen.
kultur

Ida Holme fra 10. klasse er, sammen med Anna Pedersen, leder for Barfotrevyen 2016. Hun forteller at årets revy har tittelen «Barfot The Musical» og at engasjementet er stort.

– Det er veldig sosialt, mange gleder seg til den nye revyen, forteller Holme.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Monkeyrevyen

Bred satsing

I tillegg til 17 skuespillere har revyen med seg et band. At revyen i år har et musikalsk tilsnitt, gjør at arrangørene håper at den tiltrekker seg ulike tilskuere.

– Vi ønsker å treffe et bredere publikum. Foreldregenerasjonen vil få høre sanger de er kjente med, forteller Frida Katrine Isaksen, som er en av de tre hovedinstruktørene.

– Samtidig ønsker vi å være aktuell, skyter Sindre Alder Skildheim, også han hovedinstruktør, inn.

De lover storslagne revynummer og opptredener av kjente og kjære karakterer.

– Vi møter blant andre Per-Mathias Høgmo, forteller Skildheim.

Fraværsgrensen

Isaksen røper også at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil dukke opp i forestillingen.

– Han får vel oppleve fraværsgrensen fra litt nye vinkler, og se at det er andre enn bare elevene som får kjenne på hvor vanskelig det er, forteller hun.

Comeback

Forestillingen har hentet inn tre hovedinstruktører fra dramalinja på Kongsbakken. Skildheim går andreåret nå, mens Isaksen og Henrik Spantell Valdermo og ble uteksaminert i vår. Alle tre har spilt i Barfotrevyen før, og er glade for å være tilbake og styre skuta.

– Det er vi som har hatt hovedansvaret og det siste ordet når det gjelder det kunstneriske, forklarer Valdermo.

Mange som bidrar

Alle elever ved Langnes ungdomsskole som ønsker, kan delta. Holme forteller at det i år er rundt 200 ungdommer som bidrar. Det er mye som må gjøres, og elevene er delt i grupper som hver bidrar med forskjellige ting.

– Vi har for eksempel en mediegruppe, som jobber med å legge ut ting på for eksempel Snapchat, Instagram og YouTube, forteller Holme.

På Snapchat-brukeren «barfotrevyen16» kan en følge forberedelsene.

Barfotrevyen har premiere onsdag og spilles hver kveld fra da fram til lørdag.