Strikker votter, skjerf og luer til flyktningbarn

Flittige strikkere samlet seg på biblioteket for å strikke til et godt formål.

Strikkere: Carina Uldahl (venstre) og Marie Østensson deltok på workshop for å strikke ullplagg til flyktningbarn. 

kultur

I forbindelse med Strikkefestivalen arrangerte foreningen «Ull er gull» søndag nybegynnerkurs og workshop for strikkere som kunne tenke seg å strikke plagg til flyktningbarn.

– Vi ønsker å bidra til å gi varme og verdighet til de minste flyktningbarna, sier Synne Wold, en av ildsjelene som driver foreningen.

Pjoning

Fornøyd: Synne Wold fra foreningen "Ull er gull" er glad for engasjementet strikkerne viser. 

Siri Sundelin holdt kurs i pjoning for deltakerne og berømmer initiativet.

– Pjoning går så fort at jeg har et par votter klare allerede, sier hun.

Kursdeltaker Elise Evensen sier seg enig og viser fram et par votter hun har laget under kurset – dette selv om hun aldri hadde prøvd teknikken før.

– Pjoning er nesten som hekling, bare med en litt annen teknikk, skyter Carina Uldahl, leder i «Ull er Gull» forklarende inn da iTromsøs journalist røper sin mangel på kunnskap om håndarbeid.

Ønske om å hjelpe

Kursdeltaker: Elise Evensen lærte pjoning på strikkekurset. 

Foreningen ble opprettet i september i fjor, etter at bildet av tre år gamle Aylan som druknet på flukt fra Syria bidro til å rette oppmerksomheten mot flyktningbarnas utsatte situasjon.

– Vi var mange som kjente på et ønske om å hjelpe, og spurte oss selv om hvordan vi kunne gjøre det på en god måte, sier Wold.

Foreningen begynte med at syv kvinner slo seg sammen og begynte å strikke, men Facebook-gruppen deres er nå på nesten 900 medlemmer, og «Ull er gull»-konseptet har spredd seg til flere plasser.

Wold forteller at de har mange samarbeidspartnere for å få klesplaggene fram til de som trenger dem, både ved Middelhavet og i Norge. Blant annet har de nettopp sendt 29 poser med to sykepleierstudenter som skulle til Libanon og etterlyste bidrag via Facebook.