Inviterer tromsøværinger til folkefest på Skjervøy

Tidligere i høst dro NOSO-fiolinist Elena Yakovleva fra Tromsø til Skjervøy for å bli kulturleder. Nå inviterer hun tromsøværinger til å komme nordover på folkefest.

BYR: Elena Yakovleva byr på seg selv med showet «Lukk øynene og se!», og inviterer tromsøværinger til folkefest på Skjervøy i forbindelse med TV-aksjonen. Bildet er fra hennes tidligere show «Imigrant Blues».  

kultur

Det er førstkommende fredag det skjer, og anledninga er innsamlinga til årets TV-aksjon som denne gang gir inntektene til Røde Kors.

– Det starta som en løs idé da jeg og Hanne Høgstad, innehaveren av kafeen På hjørnet møttes og begynte å snakke sammen. Dette har utvikla seg til et stort arrangement på Skjervøy Kulturhus, forteller Elena Yakovleva.

LES OGSÅ: – Hver av oss drar inn mellom 50.000 og 200.000 kroner

Gi et innblikk

– Jeg er blitt skikkelig forelska i Skjervøy og alt det dette flotte øysamfunnet har å by på. Det jeg har fått oppleve her opp, har jeg derfor lyst til å dele med alle tromsøværinger, og ser dette arrangementet som en god anledning, sier Elena Yakovleva.

LES OGSÅ: Slik blir P3-festen i Tromsø

Hun skal selv står for den første delen av arrangementet på Kulturhuset med sitt eget 40 minutter lange one woman show, «Lukk øynene og se!» som hun tidligere har høstet suksess med både på turné i Norge og utlandet.

– Deretter byr vi blant anna på Skjervøykoret, barnekoret på Skjervøy og det lokale bandet Kenneth & Haikerne. Og selvsagt vil noe av det vi jobber med i kulturskolen på Skjervøy bli presentert for publikum, forteller kulturlederen.

Full pakke

Hun lover tilreisende en full pakke som i tillegg til underholdninga på Kulturhuset også inkluderer både et storslått kakebord stelt i stand av frivillige kakebakere, rimelig overnatting på Hotell Maritim og kveldens buffé for dem som kommer på overnatting.

– Og lørdag formiddag ordner jeg med en guida omvisning på Skjervøy så tilreisende kan få oppdage den fantastiske naturen på Skjervøy – denne perla i Nord-Troms. Værmeldingene er gode, men jeg gjennomfører uansett. Det er bare å ta med varme og gode klær, sier Elena Yakovleva.

– Og det er god transport til Skjervøy. Det er bare å velge mellom, bil, buss, hurtigbåt eller hurtigrute, legger hun til.

LES OGSÅ: «Det er viktigere enn noen gang at studentene bidrar i år som bøssebærere»

Arrangementet har fått stor støtte fra både privatpersoner og næringsliv lokalt. Yakovleva forteller at hele 29 sponsorer bidrar til glede for både arrangementet, publikum og Røde Kors som får alle inntektene.