Kinoen planlegger storsatsing på ny film

Kinoen har tenkt å bruke 150.000 kroner på premièrearrangementer i forbindelse med filmen «Den 12. mann».
kultur

Når «Den 12. mann» har norgespremière i november neste år, har Fokus kino planer om å slå på stortromma. Det går fram av en søknad om lokale film- og kinotiltak til Norsk filminstitutt (NFI).

Les også: Slik blir den store filmfesten

Syv arrangementer

Ifølge søknaden har Aurora kino budsjettert med 700.000 kroner i forbindelse med premièrearrangementer, skolekino og Den store kinodagen i løpet av 2017.

Kinoen har søkt NFI om 350.000 kroner fordelt på syv arrangementer.

Les også: «Kongens nei» sørger for besøksrekord på kinoen

Stort budsjett

Det med desidert størst budsjett er premièren på den nye filmen om krigshelten Jan Baalsrud, «Den 12. mann» regissert av Harald Zwart.

Kinoen har tenkt å bruke 150.000 kroner, til blant annet arrangement i forkant, gjester til premièren, samarbeid, belysning og dekor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur