Uspelt-artister på Skarven

Søndag kveld inviterer viseklubben Spelt til konsert med unge og lovende musikktalenter under konseptet Uspelt.
kultur

Viseklubben Spelt går inn i en hektisk helg med både låtskriverkurs og ung-og-lovende-artist-konseptet Uspelt. Vanligvis presenteres kjente internasjonale, nasjonale og lokale visekunstnere på viseklubbens arrangementer, men søndag kveld er Vertshuset Skarvens scene forbeholdt uslepne visediamanter.

Winehouse og Clapton

En av dem som skal opptre søndag er 17-åringen Tiril Lill Jackson som til daglig går sisteåret på musikklinja på Kongsbakken videregående skolen. Hun har sunget nesten halve livet.

– Jeg tror jeg begynte å synge da jeg var ni år og gikk på kulturskolen på Finnsnes. Jeg opptrer med coverlåter innen jazz, blues og litt countryblues, sier 17-åringen.

Hun skal blant annet synge Amy Winehouse-låten «Valerie» og «Layla» av Eric Clapton. Hun har stått på Skarven-scenen før.

– Jeg har vært der i skolesammenheng, nå blir det bare meg og en gitarist. Jeg gleder meg, Skarven er et koselig og fint sted å opptre, sier Tiril Lill Jackson.

Låtskriverkurs

En gang hvert semester arrangeres Uspelt hvor unge og lovende talenter som er på vei opp og fram slipper til.

– Viseklubben Spelt ønske å bidra til å videreføre og fornye den nordnorske visetradisjonen. Etter alle konserter på viseklubben er det derfor åpen mikrofon hvor ukjente artister har muligheten til å prøve seg foran et levende publikum, sier Mie Reibo, styremedlem i Viseklubben Spelt og selv en av artistene som skal opptre søndag.

Lørdag og søndag skal viseveteranene Lars Bremnes og Tonje Unstad ha låtskriverkurs på Tvibit som viseklubben arrangerer i samarbeid med Norsk Forening for komponister og tekstforfattere (NOPA). 15 kursdeltakere fra hele landet deltar på kurset.

Hver artist får spille et par-tre sanger, mens duoen Moisés Gadea og Mie Reibo får litt mer tid når de skal spille egne låter.

– Vi blir kveldens headlinere og skal ha en halv times konsert. Jeg regner også med at noen av deltakerne på låtskriverkurset kommer til å opptre på Skarven, sier Mie Reibo.