Insomniafestivalen klar med stor talentsatsing

Talent Norge og Sparebanken Nord-Norge skal sende talentfulle artister ut i verden via Insomniafestivalen.

TALENTSATSING: Gaute Barlindhaug (til venstre) i Insomniafestivalen. Her også med Jamie Bivard og Pedro Silva. Foto: Helge Skog 

TALENTER: Tromsø/Oslo-duoen Tokyo Twins er blant de tre utvalgte som skal satses på av Insomniafestivalen. Foto: Insomniafestivalen 

DJ: Tromsø-artisten Runther vil nyte godt av samarbeidet mellom Talent Norge, Sparebank! og Insomnia. Foto: Insomniafestivalen 

kultur

Talent Norge AS har inngått en treårig avtale med Insomniafestivalen i Tromsø om et talentprogram ved navn Cloud Exit.

Investeringen på 420.000 kroner fra Talent Norge har utløst et tilsvarende bidrag fra Kulturnæringsstiftelsen Sparebanken Nord-Norge. Insomniafestivalen selv, SHAPE og We Are Europe bidrar også økonomisk til prosjektet, som har som mål å styrke artistenes muligheter til å nå ut internasjonalt.

Les også: Slik gikk det da Cora Sandels 100 år gamle brevskatt ble åpnet

– Regionale, sjangerkryssende artister

– Målsettingen er å fange opp og hjelpe regionale artister som krysser sjangre og faller mellom flere stoler. Insomnias internasjonale samarbeidspartnere bruker begrepet «Music and related arts» om musikk og kunstuttrykk som er vanskelig å definere. For Insomniafestivalens del er det viktig å ha et lokalt program av denne typen, da vi driver med artistutveksling.

Les også: Insomnia satser bredt med joik og afrobeat

Det skal fokuseres på tre artister per år i Cloud Exit-programmet, ifølge Gaute Barlindhaug.

– Artistene som velges ut får spille på Insomnia, og festivalen skal jobbe videre med dem gjennom sitt internasjonale nettverk. Vi ønsker også å skape synergieffekter for andre artister, som følge av workshops og undervisning – som også er en del av programmet.

Les også: Tromsølag klar for Beat for Beat: – Det blir to hese nordlendinger mot to fagre sørlandskvinner

Tre artister med Tromsø-tilknytning

Artistene som er valgt ut for 2016/2017, er Tokyo Twins (Oslo/Tromsø), Runther (Tromsø) og Juicy (Tromsø/Kabelvåg).

Juryen som har valgt ut disse består av Per Martinsen, Anette Tunheim Jakobsen og Jardar Westvik.

Tokyo Twins er en duo tilknyttet kunstakademiet i Tromsø. Stikkord her er performance og referanser til 90-tallets trance.

Runther er Tromsø-mannen Rune Alexander Winther, som produserer house og techno.

Les også: I høst skal Insomnia skape norgeshistorie

Juicy er et nytt prosjekt fra Elina Waage Mikalsen, hvor hun blander elektronikk og vokal. Mikalsen har tidligere vært kunstner på Riddu Riddu og spilller også i bandet Blood Forest Family.

– Tokyo Twins og Runther spiller på Insomnia, men Juicy skal spille senere i Insomnia-sammenheng. Prosjektet går ikke bare ut på å spille på festivalen, men også å jobbe med og utvikle materialet deres i samarbeid med mer etablerte musikere, forklarer Barlindhaug.