Velsmakende operalunsj

Det var knapt en stol ledig da folk strømma til fredagens lunsjkonsert i regi av NOSO og Operafestivalen.
kultur

KULTURHUSET: Roald Karlsen, Operafestivalens primus motor, kunne konstatere at festivalen nok en gang lever opp til sitt motto; «Opera for alle».

– Dette er virkelig opera for alle, både når det gjelder utøvere hvor vi her byr på både profesjonelle sangere og musikkstudenter, og angående publikum, sa han da han introduserte lunsjkonsertens program.


 

Forsmak

De to sopransolistene Ingegjerd Bagøien Moe og Mathilde Salmi Marjavara stilte med hver sin smakebit fra operadramaet «Sjalusi» som får sin norgespremière som avslutningsforestilling for Operafestivalen lørdag kveld.

Marjavara kommer fra Kroken, begynte sin musikalske karriere som trekkspillelev hos Kurt Samuelsen før sangen overtok. Etter musikklinja på Kongsbakken, gikk veien videre til sangstudier ved Operahøgskolen hvor hun sin mastergrad i fjor.

Nå er hun kommet hjem til Tromsø for å gjøre en sentral rolle i «Sjalusi», ei stort anlagt forestilling hvor operasangeren Trond Hallstein Moe (baryton) har trukket i de fleste trådene for å sette den sammen av elementer fra mange operaer. Mathilde Salmi Marjavara ga publikums til stort bifall en flørtende arie fra Mozarts «Cosi fan tutte».


Fra Kroken til Operahuset

Mathilde Salmi Marjavara (23) fra Tromsø står for tiden på hovedscenen på Den Norske Opera og ballett.

 

Stilte opp

Egentlig skulle et musikkåseri om Richard Strauss og de mange kvinneskikkelsene i hans operaer, være et av hovedpunktene på denne operalunsjen. Men på grunn av sykdomsforfall måtte det gjøres en vri.

Dermed stilte Musikkonservatoriet på kort varsel med sju av sine sangstudenter som framførte hver sin arie.

– Det er ingen tvil om det jobbes godt med sang på konservatoriet her i Tromsø. Mange av disse studentene kommer vi til å høre mye fra i framtida. Det skal bli spennende å følge dem i deres videre utvikling, sier operasjef Katharina Jakhelln Semb i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.


Opera-drømmen går i oppfyllelse for Mathilde (25)

Det er ikke hver dag en tromsøværing uteksamineres som utøvende operasanger. Mathilde (25) fra Kroken vil nå ut i verden.