Jardar skal synge jula inn i Washington

Jardar Johansen har i mange år brakt julestemning til nordlendinger. I år skal han vekke julestemningen i USA.

SKAL SYNGE INN JULEN: Jardar Johansen er klar for å synge julen inn, også i USA. 

kultur

Jardar Johansen tar nemlig med seg repertoar, band og julestemning over havet. I slutten av november reiser han til Minneapolis, Duluth og Washington for å spille julekonserter.

– Det er en ganske heftig utvidelse av juleturneen, kan man si, sier han og ler.

Johansen har jobbet lenge med å få på plass konserter i Amerika.

– Jeg har hatt lyst til å få til en turné i de norske miljøene i USA, og jeg har møtt mange vegger når jeg har snakket med personer og bedrifter der borte. Det økonomiske har manglet, og dermed har det vært vanskelig å lande noe konkret, forteller han.

Les også: Saken om Ørjans tastefeil har gått Norge rundt: – Det har haglet inn meldinger

Julegrantenning

Til slutt fant Johansen ut at han kom til å reise uansett, om ikke annet enn for å knytte kontakter. Like etter kom meldingen om at han var booket inn til å spille på julegrantenningen i Washington.

– Jeg hadde tidligere vært i kontakt med ambassaden, og det viste seg at en av dem som jobbet der tidligere hadde bodd i Tromsø og vært på en av mine konserter. Dermed ble jeg lansert som et svært godt alternativ til å spille på julegrantenningen, forklarer han.

Les også: Insomniafestivalen klar med stor talentsatsing

Julegrantenningen på Union Station i Washington står som en sterk tradisjon hos mange amerikanere. Juletreet blir gitt i gave fra Norge som et symbol på Norges takknemlighet for amerikanernes hjelp under 2. verdenskrig.

– De siste årene har ikke treet blitt plassert på stasjonen som følge av oppussing, men i år er det igjen på plass. Da passer det fint med en nordmann inn i den musikalske delen av arrangementet, mener Johansen.

Les også: Mathilde fikk endelig sin hjemmedebut

Videreføres

Han håper nå på at en turné i statene skal bli en årlig begivenhet.

– Det er målet og planen å få til en årlig turné. Vi må selvfølgelig ta en evaluering etter reisen, men all erfaring tilsier at folk pleier å like det de hører, og dermed blir de også mer giret på at dette kan bli noe veldig bra. Alle solemerker tilsier i alle fall at vi skal få til å gjøre dette hvert år, sier Johansen.

Han forsikrer også at han vil være tilbake i hjemlandet i god tid til å få gjennomført sine tradisjonelle julekonserter.

– Jeg jobber hele tiden med å videreutvikle konsertene og produktet for at det skal bli så fantastisk som mulig. Det er mye konkurranse på dette feltet, men folk er veldig trofaste mot konsertene mine. Det betyr imidlertid ikke at jeg kan hvile på laurbærene, påpeker gullstrupen.