Amrita får ros for krimrolle

Tromsøkvinnen omtales som «et nytt og friskt pust».

TILBAKE PÅ TV-SKJERMEN: Tromsøjenta Amrita Acharia er tilbake på TV-skjermen i høst. Denne gangen i rollen som statsadvokat Amina i sesong 2 av «Frikjent». Foto: Miso Film/TV2 

kultur

I kveld er det premiere på sesong to av den norske krimserien «Frikjent» på TV2.

I serien møter vi kjente norske skuespillere som Nicolai Cleve Broch og Anne Marit Jacobsen, og i andresesongen møter vi også skuespiller Amrita Acharya fra Tromsø. Hun spiller rollen som Amina, statsadvokat fra Tromsø.

Les også: Tromsøjente med i TV2s storsatsing.

Serien har fått blandede tilbakemeldinger fra anmelderne.

Filmpolitiet i P3 gir serien en 3'er på terningen og skriver blant annet at den til tider er ufrivillig morsom.

«Dramakrimserien Frikjent tyr til svært billige såpeserietriks for å skru til dramatikken i sin andre sesong. Stikkordene er hukommelsestap og sjokkerende familieforbindelser, og disse parodisk slitte virkemidlene gjør at jeg ler høyt på steder hvor jeg tror serieskaperne ønsker at jeg egentlig skal bli revet med», skriver anmelder Sigurd Vik.

- Spennende

Side2.no belønner derimot serien med en 5'er, og mener at den fester grepet fra første stund.

Anmelder Vibeke Johnsen skriver: «Da «Frikjent» rullet over skjermene i fjor, eksploderte sosiale medier i reaksjoner og spekulasjoner. Det er ingen mindre spennende berg- og dalbane manusforfatterne Anna Bache Wiig og Siv Rajendram trekker oss gjennom i «Frikjent 2».»

Hun skryter også av Amrita Acharya, og skriver: «Amrita Acharia som statsadvokaten puster nytt liv i selve mordgåten og holder på mange måter oversikten for oss seere.»

- Friskt pust

Også Aftenposten gir serien en 5'er.

Også anmelder Klaus Børringbo trekker fram Acharya: «Et nytt og friskt pust er Tromsø- skuespiller Amrita Acharia (25), tidligere kjent for blant annet filmen «Jeg er din» og en rolle som slavekvinne i Game of Thrones. Her spiller hun tilreisende statsadvokat som stiller viktige spørsmål i etterforskningen.»

VG-anmelder Ingvill Dybfest Dahl mener serien står til en 4'er.

Om tromsøjenta skriver hun: «Acharia står støtt som «fremmedelementet» som tvinger saken videre, og får vist mer menneskelige sider videre i episodene.»

OBS: Alle anmeldelsene er skrevet basert på seriens fire første episoder.