Torsdag ble det offentliggjort hvilke ni navn som kjemper om hedersplassene. Nominasjonskomiteen, som består av Jan Eggum (komitéleder), Sissel Guttormsen, Lars Vaular, Ingrid Kindem, Bertine Zetlitz, Larry Bringsjord og Arvid Skancke-Knutsen, har kommet fram til totalt ni navn til Rockheim Hall of Fame. De nominerte til prisen er Alf Cranner, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Bel Canto, Dizzie Tunes, Kari Bremnes, Popol Ace, Raga Rockers, Sissel Kyrkjebø og Tommy Tee.

– Godt fornøyd

Tromsø-bandet Bel Canto ble startet i 1985 av Nils Johansen, Anneli Drecker, og Geir Jenssen. Bandet vant Spellemannprisen i 1992 og i 1996. Førstnevnte for albumet «Shimmering, Warm & Bright» i klassen pop, og sistnevnte for «Magic Box» i klasene gruppe og dance/techno. I norsk sammenheng var de ledende innen en musikkform hvor uventede akkordprogresjoner og forskjøvede rytmer ble kombinert med melodiøse partier, skriver Rockheim i ei pressemelding.

Nå skal cirka 150 musikere og andre i musikkbransjen stemme over hvilke tre artister som skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame i 2017.

– Rockheim sier seg godt fornøyd med listen over de nominerte til Rockheim Hall of Fame 2017. De nominerte er artister med sterk egenart og originalitet, som samtidig representerer bredden i norsk populærmusikk, både i tiår og i musikalske sjangere. Samtlige nominerte er gode kandidater til en plass i Rockheim Hall of Fame, sier direktør Sissel Guttormsen ved Rockheim i ei pressemelding.

Hedrer

Formålet med Rockheim Hall of Fame er å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling. For å bli innlemmet, må de ha vært involvert i en utgivelse eller i karrieren til en artist, for minst 25 år siden. Tidligere har navn som The Pussycats Mari Boine, Ole Paus, Wenche Myhre og Åge Aleksandersen blitt innlemmet.