Boklansering

Vil inspirere unge kvinner med «girlpower»-bok

Christine Kristoffersen Hansen og Veronica Melå har gitt ut en bok med tekster fra 46 sterke kvinner i Nord-Norge.

KVINNFOLK: Christine Kristoffersen Hansen (til venstre) er redaktør for boka «Kvinnfolk». Her sammen med Veronica Mela, som gir ut boka på sitt eget forlag.Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

Med 46 kvinnestemmer fra nord med på laget, har Christine Kristoffersen Hansen samlet mye inspirasjon, sterke meninger og modige kvinner i en bok.

– Det er en bok som består av noen tidligere og noen ikke tidligere publiserte kronikker og kommentarer fra kvinner som enten er fra eller bor i Nord-Norge, sier redaktør Christine Kristoffersen Hansen, som torsdag kveld presenterte boken på utestedet G.

Les også: Jonny går i ungdommen

Skal inspirere

Av de 46 kvinnene bidrar blant annet Elisabeth Vik Aspaker, Sandra Borch, Anne Berit Figenschau, Anne Husebekk, Gerd Kristiansen, Trine Lise Olsen, Nasra Omar, Kari Helene Skog og Maria Utsi.

– Vi har lyst å synliggjøre disse dyktige damene. Det er så mye bra som skrives og vi liker effekten det får når vi får samlet det i en bok, sier redaktøren, som håper at boken skal inspirere andre unge kvinner til å tørre å mene ting offentlig.

– Det er viktig å få boken ut for å inspirere flinke damer til å fortsette å ytre seg og for å få fram nye stemmer. Jeg er superstolt av produktet og veldig fornøyd.

Les også: Tromsø-jenta Amrita får ros for krimrolle

Naboens hund

Hansen er spesielt fornøyd med at man har lykkes med å samle et svært variert innhold, i tillegg til svært forskjellige forfattere i alle aldre.

– Det er handler om alt fra naboens hund til storpolitikk. Virkelig en bok for de aller fleste, mener redaktøren.

– Det er viktig å synliggjøre hvor utrolig mange flinke kvinnelige skribenter vi har, sier Veronica Melå, som driver forlaget Utenfor Allfarvei Forlag. Hun tror boka kan bli en aller så liten hit under juletreet.

– Det er en gave både til kvinner og menn. Jeg håper det kan bli en liten suksess, ja, sier Melå.