11 ting du kan finne på i helga

Vet du ikke helt hva du skal ta deg til i helga? Her er våre tips!

INSOMNIA: Geir Jenssen utgjør Biosphere, og er en av flere artister som spiller på Insomniafestivalen i helga. Her fra 2011.   Foto: Knut Jenssen

kultur

For familiene...

1. Kreativ lørdag: På Hovedbiblioteket er det "Kreativ Lørdag" fra klokken 12.00. Her kan barn og barnefamilier klippe, tegne, hekle, male, busle, bygge og lime.

2. Åpen dag på Meteorologisk institutt: Søndag klokken 12.00 kan værinteresserte i alle aldere besøke Meteorologisk institutt. Barna får gjøre eksperimenter, og man får møte meteorologene, få omvisning på værvarslingssalen og man kan få se hvordan et værvarsel blir til.

3. Halloweenverksted: På søndag er det Halloweenverksted på Polaria fra klokken 13.00. Her kan du lage masker og skummel pynt til feiringa på mandag.

4. Halloween på museet: På Tromsø Museum kan du søndag mellom klokken 18 og 21 lage vikingmasker og spille brettspill med spillforeningen Imlardris.

5. Halloweenhus på Kulta: På lørdag klokken 13.00 kan store og små besøke Haloweenhuset på Kulta. Her er det spøkelseslabyrint og skumle og morsomme aktiviteter. Deltakerne kan blant annet være med på ansiktsmaling, filmvisning og dekorasjonslaging.

For de musikkinteresserte

6. Insomniafestivalen: Den 15. Insomniafestivalen er godt i gang, og holder koken også gjennom helga. Delta på seminarer og workshops og opplev artister og band fra elektronikascenen. På programmet står blant annet Bow To Each Other, Biosphere og Omar-S.

7. Signe Marie Rustad (Duo) + support: Peer Nic: I kveld er det konsert i regi av North Country Fair på Blårock. Stikkordene for kvelden er country og americana.

8. No Siesta, Fiesta: Tromsø latinfestival arrangeres i helga, og de har program både fredag, lørdag og søndag. Her kan du få med deg foredrag, Halloweenfest og Afrosalsa med Benoit Tamba & Band, for å nevne noe.

For de tørste...

9. Juleøllansering: Lørdag klokken 19.00 inviterer Mack til kick-off for årets juleøl. Det blir drikke og mat, samt underholdning med Kumle & Raspeball og kåring av årets juleøl i hjemmebryggerkonkurransen.

For de filminteresserte...

10. Northern Disco Lights: Lørdag har filmen "Northern Disco Lights" premiere på Verdensteatret klokken 20.00. Filmen handler om norsk elektronika, med særlig fokus på elektronikamiljøene i Bergen og Tromsø.

11. Rocky Horror Picture Show: For femte året på rad arrangerer Tromsø Filmklubb visning av Rocky Horror Picture Show. I år er visningen på Hålogaland teater fredag klokken 21.00. Det oppfordres til å kle seg ut.