Næringsliv og forskning med på turen

NOSO gjør mer enn bare å markedsføre seg selv på den kommende turneen. Også nordnorsk næringsliv og forskning blir med utenlands.

Kommunikasjonsansvarlig i NOSO, Aggie Peterson  Foto: Knut Jenssen

kultur

Både i Luleå, Oulu og Vilnius blir det arrangert konferanser samme dag som konsertene finner sted.

LES MER: NOSO legger ut på nordlig turné

«Norrbotten og Nord-Norge – Sterke regioner i global konkurranse», er tittelen på konferansen i Luleå. Der vil blant anna politiske prioriteringer, forskning og utdanning, reiseliv og turisme samt handel og forretningsmuligheter være blant temaene som tas opp.

Konferansene i Oulu og Vilnius vil også ta opp mange av de samme temaene.

– NOSO har tatt initiativet til at det arktiske orkesteret, som vi gjerne kaller oss, sitt besøk i de tre byene skal kunne avstedkomme mer enn konsertene som holdes. Vi gjorde det samme da vi i fjor gjesta Salzburg i Østerrike. Vår rolle er å være tilrettelegger, ikke arrangør. De norske ambassadene i de tre landene har sammen med lokale aktører spilt viktige roller for å få dette til, sier kommunikasjonsansvarlig i NOSO, Aggie Peterson.

– Et faglig godt innhold sammen med muligheter til å knytte kontakter og utvikle ideer, er sentrale tanker bak konferansene, fortsetter hun.

Mange sentrale personer innen både næringsliv, forskning og politikk i Nord-Norge er med på turen, men litt vekslende hvem på de ulike stedene.