Tirsdag kveld var det andre gjennomkjøring for gjengen fra Tromsø som skal stå på scenen i Per Asplins moderne juleklassiker på Kulturhuset neste torsdag og fredag.

Godt over 30 barn og ungdommer skal på scenen i eventyret om hvordan Julenissens magiske skjegg forsvinner – og blir funnet igjen.

– Det er kjempeartig å se på hva ungene klarer å vise fram fra scenen. Jeg får jo selv ikke være der ute lenger. Nå må jeg være bak scenen, forteller instruktør Tora Sundelin.

Nisse-veteran

Hun er selv veteran etter flerfoldige forestillinger – og det samme er instruktørmakker Frida Sommerseth Skare. For henne er det imidlertid første gang som instruktør.

– Jeg har vært med syv ganger på scenen som smånisse og stornisse, men nå er jeg blitt for gammel, forteller hun.

LES OGSÅ: Jardar skal synge jula inn i Washington

Det er også andre «veteraner» i ensemblet.

Mie Synnøve Tranberg skal være smånisse for fjerde gang i år.

– Det er veldig morsomt, og jeg liker å holde på med teater. Så jeg tenker at jeg skal være med lenge i «Putti Plutti Pott», sa hun da iTromsø fikk en prat med henne før gjennomkjøringen.

Elsker teater

For Jonas Hauge Johansen er det andre gang – og han har sågar fått en av de bærende rollene i forestillingen siden han skal spille Petter.

– Det var veldig artig å være med i fjor, og jeg ble kjent med mange artige folk. Derfor ville jeg være med i år også, sier han.

LES OGSÅ: Byteatret lager juleforestilling

Både Mie og Jonas vil jobbe videre med teater og musikk. Jonas går på teater på Rådstua – og etter at «Putti Plutti Pott» er ferdigspilt, skal de to videre i en ny forestilling.

– Vi har vært på audition på Hålogaland Teater og skal være med i «Et juleeventyr». Det blir veldig artig, for da får vi jobbe med profesjonelle skuespillere, sier Mie.

Generalprøve

Det skal nå gjennomføres flere gjennomkjøringer fram til neste uke. Da kommer «sjefene» opp for å være med på generalprøven.

– Den vil bli holdt på torsdag formiddag – samme dag som premièren. Er det noe som må rettes opp, så hjelper de oss med det, sier Frida Sommerseth Skare.

LES OGSÅ: Alle som liker julehjertene kan glede seg

Hennes instruktørkollega tror det vil gå bra med gjengen i Tromsø.

– Vi hadde en gjennomføring søndag, og da gikk alt veldig bra. Ungene er veldig flinke, sier Tora Sundelin.