Nå skal Jardar synge jula inn i Oslo

Og Jardar Johansen ber om hjelp til å spre budskapet til utflytta nordlendinger, tromsværinger og finnmarkinger.

TRENGER HJELP: Jardar Johansen ber folk om å dele nyheten med utflytta nordlendinger, tromsværinger og finnmarkinger at juleturneen nå kommer til Oslo. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

Det startet med en enkel julekonsert i Elverhøy kirke i 2000. Nå er 16 år gått, og Jardar Johansens julekonserter har ikke bare blitt en tradisjon for mange i Tromsø, men også blitt en av Nord-Norges største juleturneer.

Humor og hjertevarme

Det sørligste punktet han har hatt på turneen er Trondheim, men nå skal han altså innta Oslo 18. desember i Kampen kirke. Han lover en konsert med ekthet, humor, hjertevarme og et dryss av høytidelighet til hovedstadsborgerne.

– Vi har i mange år snakket om at vi kanskje skulle flyttet turen til Oslo, men det har aldri blitt sånn. Det har rett og slett blitt for kostbart med fly og overnatting. Risikoen har vært for stor, sier Johansen til iTromsø.

LES OGSÅ: Derfor skal Jardar aldri tilbake til Alta

– Skrekkblandet fryd

Men da spørsmålet igjen kom opp før årets turne, slo Johansen på tråden til bekjente og noen bedrifter i Nord-Norge. Etter en dag hadde han samlet inn nok samarbeidspartnere, og kirke og billetter ble bestilt.

– Det er dette som kalles skrekkblandet fryd. Jeg vet ikke hvordan det går. Det er veldig mange som har julekonserter sørpå, men vi mener vi har den beste og mest hjertevarme, ellers hadde vi ikke holdt på med dette, sier han.

LES OGSÅ: Jardar skal synge jula inn i Washington

Han forklarer at han alltid har stilt et krav til musikerne som skal være med på turneen, de må nemlig være veldig glad i høytiden.

– Det skinner gjennom på konserten når man selv er glad i jula, sier han.

Ber om hjelp

Nå ønsker han at folk gir beskjed til utflytta nordlendinger, tromsværinger og finnmarkinger om at julekonserten nå kommer til Oslo. Også Oslo-borgere, som kanskje er en skap-nordlending, er velkommen.

– Konseptet er veldig bra, men det er vanskelig å nå ut til mange. Nå satser jeg på at arrangementet vil bli delt tusenvis av ganger, og at folk tagger andre som kunne tenke seg å komme. Alle kjenner noen som har flyttet sørover.

LES OGSÅ: Babylykke for Tromsø-artisten