Prisvinnende lyriker holder åpent seminar

Fredag gjester den prisvinnende lyrikeren, oversetteren og scenekunstneren Øyvind Berg Driv.

TROMSØ-BESØK: Lyriker Øyvind Berg holder fredag et åpent seminar om poesi på Driv. 

kultur

Øyvind Berg, som siden debuten med diktsamlingen «Retninger» i 1982 har markert seg innen lyrikken og scenekunsten, vil fredag undersøke nærmere hva poesi er.

LES OGSÅ: Lysende åpning på kirkefestivalen

Håper flere får opp øynene for tilbudet

Seminaret er det første i rekken av åpne forelesninger arrangert av Norsk Forfattersentrum Nord-Norge og forfatterstudiet.

- Poetikkseminar er åpne forelesninger hvor studiets gjestelærere reflekterer rundt egen skrivepraksis i en uformell kafésetting. Disse arrangementene byr på mye gull for den litteraturinteresserte, sier Johannes Utstøl Johannessen, avdelingsleder i Norsk Forfattersentrum Nord-Norge, og fortsetter:

- Ved å bruke Driv som fast arena fremover, håper vi at også flere studenter skal få øynene opp for tilbudet.

LES OGSÅ: Kirkefestival med stort spenn

Studerte ved UiT

Øyvind berg er i år aktuell med diktsamlingen «Offentlig ømhet», som inneholder utvalgte dikt fra hans i alt 15 diktsamlinger gitt ut mellom 1982 og 2014.

Det er ikke første gang dikteren gjester Ishavsbyen. Berg har mellomfag i filosofi og litteratur, samt studier i egyptologi, fra UiT og Universitetet i Bergen.

Han har tidligere vært medlem av Forfatterforeningens litterære råd, Kulturrådets ankenemnd for innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur og har vært kunstnerisk leder for Sigrid Undset-dagene.

Lyrikeren har blant annet mottatt Brageprisen, Oktoberprisen og Språklig samlings litteraturpris.