– Jeg tar meg i å bli litt starstruck at jeg skal spille mot ei 20 år gammel jente. Det er både søtt og litt trist, sier Eiriksson og ler høyt, før han fortsetter:

– Jeg er som alle andre i dette landet og har fulgt nitid med på den serien. Jeg tror ikke det finnes en eneste heterofil gutt som ikke skulle ønske at man kunne reise tilbake i tid og være 16 år sammen med «Noora» for å sjarmere henne i senk.

Gleder seg

Eiriksson legger ikke skjul på at han ser fram til å spille i samme oppsetning som den mye omtalte «Skam»-stjernen.

– Det blir veldig kult. Jeg vet ikke hvor mye jeg skal ha med henne å gjøre – det blir kanskje mest skrytedelen av det, sier han.

– Du får kanskje sjansen til å sjarmere henne litt på scenen?

– Ja, jeg må nok snakke litt med manusforfatterne, sier han med glimt i øyet.

– Fabelaktig rolle

Oppsetningen «Robin Hood–Rai Rai i Sherwoodskogen» er en nyskrevet musikal av Mads Bones og Olve Løseth som tar utgangspunkt i trønderrocken. Eiriksson, som er oppvokst på Bjørnebekken i Tromsø, spiller hovedrollen som Robin Hood.

– Det er en svær oppsetning hvor jeg får stå skulder til skulder med veldig mange flinke folk. Det er en fabelaktig rolle å få lov å spille. Robin Hood er en veldig fri figur. Og så er det bare godt i han, selv om han gjør godt på et ulovlig vis. Det er litt deilig å få lov å gjøre det. Det blir som en snillere versjon av serien «Dexter» – alle er veldig på Dexter sitt lag, selv om han dreper folk.

– Jeg vet ikke hvor godt det siste der gjør seg på trykk, legger han til og ler.

Fattig og rik

Stykket er en historie om fattig og rik – et tema som var viktig da myten om Robin Hood oppsto, men som også blir viktigere og viktigere i dag, mener skuespilleren. Selv kjenner han seg delvis igjen i tematikken.

– Jeg er jo islandsk, så det å kjenne på forskjellen mellom fattig og rik smalt jo som ei bombe i 2008 med den økonomiske krisen. Det er kanskje det nærmeste jeg kommer, utdyper han.

Flere prosjekter

31-åringen fra Tromsø er for tiden med i ytterligere to teaterstykker på Trøndelag Teater – forestillingen «Larmen og vreden» som har siste spilledag fredag denne uken, og i rollen som Josef i «Juleevangeliet- The Smash Hit Musical», som har premiere om to uker.

– Det er fullt kjør for tiden. Og Robin Hood er et prosjekt som oser utfordringer hele veien fordi man har lyst til å by på alt man har. Det er første gang jeg har vært i et prosjekt som er så stort, sier skuespilleren som forteller at han har vært hos sangpedagog for å få hjelp til å – bokstavelig talt – nå nye høyder.

– På en skala fra en til to så lukter jeg på toeren med tanke på hvor flink jeg er til å synge. Jeg har sunget en del før, så det skal gå fint, men mye av denne trøndermusikken er laget på det deilige 80- og 90-tallet og det virker som om de hadde litt lysere stemmer da enn det vi har i dag, sier Eiriksson med en latter.