Den store kinodagen: Knuste gammel kinorekord

Den store kinodagen brakte penger i kassen for Aurora kino fokus. Nå venter årets innspurt med blant annet Star Wars-première.
kultur

inoen i Tromsø solgte nemlig 5.343 billetter i løpet av lørdagen, som over hele landet ble feiret som Den store kinodagen. Konseptet med halv pris på hver eneste kinovisning ble lansert over hele landet i 1987, og siden da har det vært en populær dag i Tromsø.

– Vi er forferdelig glade for alle som brukte lørdagen sin hos oss. Det er noe med stemningen i en sal når du ser film sammen med så mange andre, sier Frank Bakkemo, som er kinosjef ved Aurora kino fokus.

Populær nattkino

Og det var takket være kinoens populære maratonvisninger at tallene føk i været og skapte tidenes rekord for kinodagen i Tromsø. Hele 1.865 personer valgte nemlig å sitte oppe hele natten for å få med seg alt fra «Ringenes Herre» til Marvels første filmer.

– Det har vært gjort en utrolig god jobb i forkant med å informere at vi har kinodag, særlig gjennom sosiale medier. I tillegg har vi hatt veldig gode filmer som har gjort sitt, sier Bakkemo.

Med filmer som «Doctor Strange», «Trolls» og «Børning 2» sørget tromsøværingene at kinoen snek seg opp på sjetteplass i landet, bak Oslo (25.164), Trondheim (11.751), Bergen (11.706), Fredrikstad (10.006) og Drammen (5.612).

Familieopplevelse

Bakkemo skryter særlig av totalopplevelsen man fikk på kinoen i helgen, hvor flere organisasjoner stilte for å gi besøkende litt mer enn bare film. Sykepleierstudentene stilte som vanlig opp med sitt bamsesykeshus, hvor barn kunne komme med sine kosedyr og lappe opp gamle skader.

– Både sykestudentene og barna synes dette er utrolig morsomt og vi er selv veldig glade for at de kommer tilbake år etter år for å gi et bredere tilbud.

Star Wars

Men selv om vi skriver november er året langt fra over når vi snakker om Aurora kino fokus. På premièreplakatene finner vi nemlig mange titler som Bakkemo tror kan lokke publikum til kinoen igjen.

– Vi har «Girl on the Train», «Snekker Andersen og Julenissen», Morten Tyldums «Passenger», «Star Wars» og ikke minst «Sing». Den tror jeg kan bli en vinner hos de aller minste, sier Bakkemo, som lover en ekstra ramme rundt Star Wars-premièren, uten at han kan avsløre noe riktig enda.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur