Blander Disney, Prøysen og kirkemusikk i førjulskonsert

«Jul er jo så mangt», sier trompetist Ole Edvard Antonsen. Han lover en variert førjulskonsert i Tromsø.

JUL: 20. november kommer Ole Edvard Antonsen til Kulturhuset sammen med Didrik Solli-Tangen og Stine Hole Ulla. Foto: Promo 

kultur

20. november kommer trompetsolist Ole Edvard Antonsen til Tromsø med førjulskonserten «Desemberstemning». Selv om dette blir åttende gangen han reiser på førjulsturné med forestillingen, er det kun tredje gang han tar den med til Tromsø.

– Konserten har vært veldig godt mottatt de årene vi har spilt den i Tromsø, og det har vært veldig stas å være der. Derfor kommer vi tilbake, sier Antonsen til iTromsø.

Gjester

Nå er alle fylkene representert i de til sammen 35 ulike spillestedene Antonsen skal innom i løpet av 35 hektiske førjulsdager.

– Men vi synes jo det er utrolig hyggelig. Ellers i året reiser jeg mye alene, men dette er en sosial happening, der vi kjører sammen og koser oss på tur, forklarer han.

Med på årets turné har han for femte gang sanger Didrik Solli-Tangen. I tillegg er sanger Stine Hole Ulla med som gjest i år.

– Hele konseptet har vært at jeg har hatt med meg gjester. De første årene byttet jeg fra år til år, og hadde blant annet med Ole Paus, Sigvart Dagsland og Maria Solheim. Så traff jeg Didrik Solli-Tangen under «71 grader nord» i 2012, der vi begge endte i finalen – senior mot junior. Vi fant tonen, og jeg hadde veldig lyst til å ha ham med på «Desemberstemning», forteller Antonsen og legger til:

– Vi samarbeider veldig godt både musikalsk og sosialt. I år har vi også vært så heldige å få med oss Stine, som vant «Norske Talenter» i 2012. Jeg husker at jeg så henne på TV, og syntes det var veldig fint. Hun er et spennende tilskudd til turneen, mener Antonsen.

Miks av låter

«Desemberstemning»-konserten kom til som følge av ei juleplate Ole Edvard Antonsen ga ut i 2009.

– Dette er jo en førjulskonsert, så det skal i hovedsak dreie seg om jul, men jul er jo så mangt! Man har alt fra den høytidsstemte kirkemusikken til Disney og Prøysen. Vi prøver å plukke litt fra alt mulig. Det blir jo noen tradisjonelle julesanger – Didrik må jo for eksempel synge «O helga natt» – og vi har også med «Nordnorsk julesalme». I tillegg er det litt andre låter som særpreger oss som artister. Konserten heter «Desemberstemning», så alt må jo ikke være direkte knyttet til jul.

Fram mot årets premiere i Bø i Vesterålen 19. november blir det det Antonsen kaller for «mesterskap i kill your darlings».

– Vi har altfor mye repertoar! Vi er opptatte av at det skal bli en helhet og en dramaturgi i konserten. Det skal være noe til ettertanke og refleksjon, men også en del til smil og latter, lover han.