– Vi er i studio nå og håper å få den ferdig, sier vokalist Mats Devik like etter klokken 21.00 tirsdag kveld.

– Vi jobber på spreng for å få ferdigstilt en ny låt vi har skrevet som vår kommentar til det politiske klimaet vi har i dag, utdyper han.

Klokken 23.30 tirsdag ble låten "Back to the walls" ferdig. Du kan høre den her (ekstern lenke).

God anledning

Devik forteller at låten handler om politikk over hele verden, og er den mest politiske låten bandet hittil har skrevet.

POLITISK: I forbindelse med valget i USA har Cazadores laget en ny låt, inspirert av politiske hendelser og utviklingen av verden og samfunn de siste årene. Foto: Tom Benjaminsen

– Den handler om hvordan ting har utviklet seg og at det er vanskelig å ikke bli påvirket av det. Men vi synes den beste anledningen å gi den ut på er i kveld når det er valg i USA.

Politikere

– Teksten er ganske direkte og beskrivende. Den handler om stor polarisering, store forskjeller og «heavy» språkbruk fra politikere som igjen kan bidra til dårligere stemning i samfunnet vi lever i, sier Devik.

Han legger til at lytterne utover det skal få gjøre seg opp sin egen mening om låten, som han beskriver som Cazadores' musikalske bidrag til presidentvalget.

I studio fikk bandet også bidrag av de lokale musikerne Tor Thomassen, Ida Kjeldsberg, Marius Slåttsveen, Fred Glesnes og Tiril Jackson.