Sigrid debuterer på hovedscenen til Nationaltheatret

Sigrid Strøm Reibo (34) er regissør på en av vårens storsatsinger ved Nationaltheatret.

DE­BU­TE­RER PÅ HO­VED­SCE­NEN: 30. mars er det pre­mi­e­re på «Som dere vil» på Na­tio­nal­theat­ret hvor Sig­rid Strøm Rei­bo har regi. Foto: Ro­nald Johansen  Foto: Ronald Johansen

kultur

Tromsøjenta Strøm Reibo kjenner mange igjen som regissøren bak blant annet «Black Rider» og «Venter på Godot» ved Hålogaland Teater. For førstnevnte vant hun Heddapris for beste regi, og for sistnevnte var hun nominert.

De siste årene har hun hatt base i Oslo, og er en av fire husregissører ved Nationaltheatret. Til våren skal hun endelig debutere på hovedscenen.

– Avtalen jeg har med Nationaltheatret går ut på å lage en forestilling i året, men dette blir den første på hovedscenen. Det gleder jeg meg veldig til. Det er en flott scene og et rom med mye historie i veggene, sier Strøm Reibo.

Kjente skuespillere

Stykket hun skal regissere er Shakespeares «Som dere vil». I ensemblet finner man kjente navn som Mads Ousdal, Kim Haugen, Thorbjørn Harr og Hermann Sabado for å nevne noen.

– Vi har fått en fantastisk cast med 17 kjente og veldig dyktige skuespillere. Bertine Zetlitz skal lage musikk til stykket sammen med Simon Revholt, i tillegg til at hun har en gjennomgående rolle i selve stykket, forteller regissøren.

Enormt publikumsfrieri

«Som dere vil», eller «As you like it», er en romantisk komedie, med det Strøm Reibo beskriver som tidenes største «happy ending».

– Tittelen på stykket, «Som dere vil» eller «As you like it», handler jo mye om å handle på impuls og rett fra hjertet. Stykket er det ultimate publikumsfrieriet. Det inneholder alt du vil ha, og vi skal leke oss med det utgangspunktet, sier Strøm Reibo, og fortsetter:

– Det er med dette stykket som med det meste av Shakespeare, det er mye humor, men også mye menneskelig klokskap om verden, livet og det å være menneske.

Kommer gjerne tilbake til HT

Strøm Reibo er en stadig populær regissør, og er fullbooket i lang tid fremover. Hun utelukker likevel ikke at vi ser henne igjen på Hålogaland Teater i fremtiden.

– Det hadde vært veldig koselig å komme tilbake til HT, men jeg har en veldig tett timeplan fram til 2020 så det må planlegges nøye. Jeg hadde nylig premiere på ”Orlando” på Rogaland Teater, og skal sette opp en opera i 2018 ved Den Norske Opera og Ballett. Samme opera skal ofså settes opp i Frankfurt, avslutter den travle regissøren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur