Erlend Osnes, Bodø-komikeren kjent fra P3-programmet «Raae og Osnes», fylte i fjor Prelaten med soloshowet «Av familiære årsaker». 4. mars neste år kommer han tilbake med showet, men denne gangen er det Kulturhuset som står for tur.

Standup-forestillingen, som holdes på Verkstedet, ble utsolgt på knapt ei uke. Onsdag ble det imidlertid klart at Osnes setter opp ei ekstraforestilling samme dag, bare to og en halv time etter at første forestilling åpner.

Kritikerrost

Forestillingen er Osnes første soloshow, hvor komikeren tar publikum med på reisen fra deprimert mann med et utfordrende forhold til alkohol og fram til hverdagen som komiker. Kulturhuset beskriver showet som ærlig, personlig, tidvis mørkt, men alltid morsomt.

Til tross for å være Osnes' første enmannsforestilling, har «Av familiære årsaker» høstet strålende kritikker i blant annet Avisa Nordland, Adressa og Bodø Nu, som alle gir den fem på terningen.

– Jeg er helt målløs over hvor godt forestillingen er mottatt. Jeg trodde ikke den ville selge så godt, men da jeg besøkte Tromsø sist solgte vi ut, og jeg fikk flere henvendelser i etterkant om når jeg kom tilbake. Da tenkte jeg at det bare var å prøve igjen, og på to dager ble det utsolgt, sier komikeren selv.

Osnes synes det hele er kjempemorsomt, og har sammen med managementet sitt planlagt norgesturné, som showet i Tromsø er en del av.

– Vi starter på Senja i desember, så blir det landet rundt i løpet av neste år.

Fikk ølboks i hodet

Alt har imidlertid ikke gått på skinner for komikeren.

I begynnelsen av august i år kastet en forbannet far en ølboks i hodet på komikeren under standupshowet på Meløyturneringa. Faren, som har en datter med Downs syndrom, mente komikeren brukte grovt sjikanerende språkbruk for å latterliggjøre mennesker født med syndromet.

Selv mente Osnes hele situasjonen var absurd, skriver Avisa Nordland.

– Du er ikke redd ølbokser i Tromsø?

– Haha, ikke i Tromsø, nei. Der har folk vært rå fra dag en, og jeg gleder meg til å besøke byen igjen. Jeg tenker jeg åpner showet med å informere om at dersom noen er uenige i noe av det jeg sier, så kan vi ta det over en ølboks eller en kopp kaffe etterpå, sier Osnes.