Inviterer til nerdekveld for fluefiskere på Circa

Håvard Stubø og Circas Øivind Sjøvoll ønsker å samle byens fluefiskentusiaster for å gi et innblikk i det lukkede miljøet. Cirka inviterer søndag til fluefisk-nerding med Håvard Stubø.

DELER TIPS: Håvard Stubø kommer til Circa på søndag for å dele tips, foredrag, røverhistorier og en førpremière på sin nye kortfilm. Foto: Privat 

kultur

Det er vinter og mørketid, men skal man tro Stubø, er det nå man må samle seg og snakke om fluefiske.

– Det er jo en besettelse som varer hele året, men som er ekstra deilig å drømme seg bort i når det er mørketid. Dette blir en uformell og løssnippet anledning for folk å samle seg og begynne å planlegge neste års sesong, sier Stubø, og får støtte fra Sjøvoll:

– Ideen er å ha flere sånne kvelder med faglige råd og deling av erfaringer. Jeg ser for meg at dette kan bli et unikt samlingssted for alle lokale fluefiskere nå på vinteren med god stemning, som kan gjøre ventetiden mot neste sesong litt kortere.


Kjendisstylist vil gi Tromsø en makeover

Da bandet Donkeyboy skulle få ny stil gikk de til stylist Rune Nilssen (37). Nå har han flyttet til Tromsø, og drømmer om å gjøre sentrum til det det en gang var.

 

– Internasjonal spionasje

Stubø forteller at fluefiskemiljøet generelt er veldig lukket og preget av hemmelighetskremmeri.

– Det er som internasjonal spionasje – alle vil vite hva de andre vet, men ingen vil si noe uten å få noe i bytte selv. Det er også mye sabotasje i form av feilinformasjon som deles og flere som spiller rollen som dobbeltagenter, forteller Stubø, som mange sikkert kjenner igjen fra VGTV-serien «Lars & Lars».

– Jeg skal holde et lite foredrag hvor jeg lærer folk hvordan man finner disse hemmelige stedene. Jeg skal også dele en del tips og triks.

– Hvordan kan de som kommer vite at du selv ikke driver med feilinformasjon, da?
– Ingen kommentar, sier Stubø lattermildt.


Oppgraderer Circa-lokalene: Nå skal de ha matservering

I slutten av oktober vil Café Circa ha sitt «nye» lokalet klart.

 

Avhengig av å dele

Selv om mye av informasjonen om hvilke steder som er ideelle og når man burde dra dit, ofte går i arv generasjon til generasjon, mener Stubø det er viktig for miljøet å dele kunnskap.

– Det er viktig å utveksle erfaring og snakke med hverandre om hvordan man løser ting, og det er best å gjøre det i hyggelige lag. Jeg har en kompis som ikke ville dele fiskeplassen sin, og da festet en annen venn en GPS-tracker på bilen hans for å finne det ut, så folk er villig til å strekke seg langt for god etterretning, avslører han.

Stubø er også jazzmusiker, og går langt for å kombinere konserter med fiskehobbyen sin. Mandag spiller han nemlig også konsert med sitt nye band, Håvard Stubø Trio, på Circa.