Tromsøs jazz-sønn gjør internasjonal hjemkomst på Kulturhuset

Odd Steinar Albrigtsen spiller i kveld konsert på Kulturhuset, med en internasjonal kvartet i ryggen.

TROMSØ-musiker: Odd Steinar Albrigtsen spiller på Kulturhuset i kveld. Foto: Privat 

kultur

Tromsøværingen er både gitarist og komponist. Han også en mastergrad i jazzgitar fra Aaron Copland School of Music i New York, men holder i dag til i Oslo. Han ga tidligere i år ut albumet «Mode» som høstet gode mottakelser, blant annet hos iTromsø. Nå er han hjemme i sin fødeby for å spille for Tromsø Jazzklubb.

Internasjonalt

Albrigtsen gleder seg til konserten i kveld.

– Folk kan forvente moderne New York-jazz, energifull og underholdende musikk og melodiske låter, forteller han.

– Det hadde vært kjempehyggelig om det ble fullsatt sal. Tromsø-folk er godt kjent med jazz, så vi får håpe dette kan bli litt «refreshing», sier han.

Unik mulighet

Albrigtsen har spilt i Tromsø en rekke ganger.

– Noen har kanskje hørt meg før. Musikerne i bandet er veldig dyktige. Alle har tilholdssted i New York. Jeg er beæret over å kunne stille på konsert med dem. Jeg håper folk har muligheten til å få dem med seg.

Les om da Odd Steinar Algbrigtsen møtte Lady Gaga i New York!

Bandet består i tillegg til Albrigtsen av Jesse Simpson fra New York på trommer, Gianni Gagliardi fra Spania på saxofon, og svenske Lars Ekman på bass. Etter konserten i Tromsø fortsetter de turneen og skal spille en rekke konserter i Norge og Spania.

Konserten begynner 21.00, torsdag kveld på Verkstedet på Kulturhuset.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur