Lover en skammelig fet revy

Elevene ved Tromstun skole har stått på fra morgen til kveld foran premièren på årets Tromteater. Revyen har denne gangen latt seg inspirere av en av de største snakkisene i 2016, nemlig NRK-serien «Skam».
kultur

Onsdag kveld er det klart for premiere på Tromteatret, som i år er kalt «En skammelig fet revy».

– Revyen er inspirert av «Skam». Vi har prøvd å lage en vri på hvordan folk takler skam. Serien er veldig populær hos både ungdom og voksne, og vi har valgt et tema som mange er opptatt av i dag, sier hovedinstruktør Narissara Roman.

Les anmeldelsen av fjorårets revy: Topp-revy fra Tromteatret

Aktuelle temaer

18-åringen har vært alene som hovedinstruktør i for årets revy. Hun forteller at «Skam» er den røde tråden i revyen, men at det er mange andre aktuelle temaer som tas opp. Hun nevner blant annet klarsynte, huleboere, penger, «killer clowns» og presidentvalget som temaer publikum får se på scenen.

– Det har vært en veldig intens måned, men denne gjengen har vært så herlig å jobbe med. De er utrolig effektive og står på alle mann, sier hun.

Se bildene fra Tromteatret 2015

SYV SHOW: Tromteatret har totalt syv show fra onsdag til lørdag denne uken. Her under øvingen på en av sketsjene inspirert av NRK-serien «Skam».  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Lange dager

De rundt 120 elevene som er involvert i revyen gleder seg nå til å vise resultatet av de lange dagene på skolen.

– Vi har hatt fine dager med revyen, og har jobbet hardt og godt for å få det til. Narissara har gjort en kjempejobb og vi er stolte av henne. Det har vært mye å gjøre og vi har ikke hatt tid til å dra hjem. Vi har vært på skolen mesteparten av tiden, sier Erlend Berg som er revyleder sammen med Sissi Nilsen.

De er begge enige i at det har vært litt av en jobb, hvor elevene har tilbrakt dagene fra ni om morgenen til over midnatt på skolen.

– Vi har levd på skolen og kunne nesten bare ha sovet her, sier Berg.

Les også: Andrea (17) fra Tromsø danset seg til en rolle i «Skam»

Å le av seg selv

Birk Lillebo og Regine Renø Svendsen er begge aktører i revyen som i år har 20 sketsjer.

– Noe av det morsomste har vært å bare kunne le av seg selv når man øver på numrene, sier Lillebo.

– Det blir mer ekte når vi øver på scenen, og det er artig å se utviklingen i numrene, legger Svendsen til.

– Det blir spennende å se hvordan de klarer seg fra onsdag av. Da er de på egen hånd, men det tror jeg går kjempebra, sier hovedinstruktøren om de rundt 50 elevene som er med på selve revyen.

– Jeg tror det blir en god latter blant publikum når de ser den. Det er mye morsomt og vi lover latterkuler, sier Nilsen.