Tromteatret 2016:

Et «Skam»-klipp verdig

En drøy måneds øving var verdt det. Tromteatret imponerte på premièren.

«KJÆRE BUSSEN»: Stykket «ZE 24323» tok for seg trafikkbildet i Tromsø, og Kevin Berro tok Magnar Nilssen på kornet.  Foto: Daniel Lilleeng

kultur

Det var ingen tvil om revyens konsept: TV-serien «Skam» var gjennomgående fra publikum kom inn døren og til de forlot.

Astrid Glomstad gjorde en ypperlig figur av «Eva», som sørget for en skikkelig skamifisering av sine nye klassekamerater.

SE OGSÅ: Stor bildeserie fra premièren (for abonnenter)

Revyen åpnet med et smell – og dessverre noen lydproblemer. Litt premièrenerver satte noe preg på et par av de første stykkene, men aktørene ble raskt varme i trøya, og underholdte publikum så det holdt.

Gummifjes

Kevin Berro spilte i hele syv av de ti første stykkene, og gutten kan definitivt mer enn å skifte klær raskt. Makan til gummifjes skal man lete lenge etter! Berro tok Nobinas Magnar Nilssen på kornet i stykket «ZE 24323», og toppet det hele med bønnen «Kjære bussen. Du som er i rute». Da kom kveldens første latterbrøl fra publikum.

Resten av første akt preges av høylytt humring i salen og gjenkjennende nikk, men de skikkelige latterkulene kommer i andre akt.

MESTERLIG: Ulrikke Louise Vekve imponerte i stykket «Æ sensa det».  Foto: Daniel Lilleeng

 

Ulrikke Louise Vekve fikk publikum til å krøke seg i setene da hun på mesterlig vis fremførte stykket «Æ sensa det». Vekve er alene på scenen gjennom hele stykket, men klarer likevel å fylle den så til de grader.

Kulissene på scenen må også nevnes. Her har scenearbeiderne virkelig lagt sjela i rekvisittene, og det vises.

Lengde

Revyen klarer også å begrense seg rent tidsmessig, dog med et par unntak.

Stykket «Et kor», som tar for seg Sylvi Listhaugs hylekor, viser hvor morsomt et stykke på bare få sekunder kan bli. Det samme gjelder stykket «Galskap», som drar parallellene vi alle har tenkt på, mellom huleboere og «Black Friday» på Elkjøp.

Et par av stykkene på revyen blir dessverre litt lange, og det drar ned helhetsinntrykket noe. Enkelte sluttpoenger blir også hengende litt i lufta, og dersom de hadde blitt litt finpusset ville det utgjort toppen av kransekaka.

Likevel, det er ingen tvil om at det finnes mange unge talenter på Tromstun, og når premièrenervene er borte og lyden er på plass er dette intet annet enn en god revy som er verdt å få med seg.