Flytter teateret til Tromsø

Teaterkompaniet Teaterterminalen flytter sin base fra Bergen til Tromsø og er klar med en norgespremière på RadVent.
kultur

Teaterterminalen er et prisvinnende teaterkompani som ble stifta i Bergen. Kompaniets forrige produksjon «De Selektive» vant Bergensprisen i kategorien Årets Scenekunst. Nå har kompaniet fått ny adresse i Tromsø.

Terminalen består av tre medeiere, Mari Sofie Andreassen, som er fra Tromsø, Harald Ottesen Nødtvedt og Haakon M.A. Smestad. Kompaniet har i tillegg flere assosierte medlemmer.

– Mari, som grunnla kompaniet, har flytta hjem til Tromsø, og siden vi tre er bosatt i tre forskjellige byer, så er det like godt å flytte basen vår til Tromsø, forteller Haakon Smestad.

Britisk humor

Teaterterminalens produksjoner retter ofte søkelys mot problemstillinger utenfor komfortsonen, og benytter humor som et viktig virkemiddel i å utforske disse.

– Stykket som vi skal ha première på her i Tromsø har tittelen «Natten før julaften». Jeg kom over det da jeg så det i London før jul i fjor, og falt for tematikken og den bitende britiske humoren hvor ingen ting er hellig. Stykket er en mørk, vittig og sylskarp anti-julefortelling for voksne, som retter et søkelys mot jula, juleindustrien, dysfunksjonelle familieforhold og all angst, forventning og skuffelser assosiert med disse. Det slo meg umiddelbart at dette kunne være noe for oss, forteller Haakon Smestad som selv har bostedsadresse i London.

Alt på plass

Teaterterminalen fikk ordna med rettigheter og i høst var Haakon ferdig med å oversette.

– Plutselig var alt på plass. Det var bare å begynne med prøvene på det som fredag denne uka får sin norgespremière her i Tromsø, og vi spiller det på Rådstua Teaterhus også lørdag og søndag, forteller Harald Ottesen Nødtvedt.

Etter Tromsø tar Teaterterminalen oppsetninga med til Trondheim med forestillinger 8.–18. desember.

I forestillinga får publikum møte en innbruddstyv forkledd som en alv (Jon Vegar Hovdal), den tvilsomme forretningsmannen Geir (Harald Ottesen Nødtvedt), hans prostituerte venninne Michelle (Turid S. Rivertz Vatne, opprinnelig fra Lyngen) og hans venn Simon (Haakon M.A. Smestad).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur